Home Brødopskrifter Tyrkisk pide
Tyrkisk pide

Nogle gange er det skønt med lidt variation, også når det gælder det brød man serverer til f.eks. grillretter. Tyrkisk pide er en virkelig lækker variant, som man i princippet kan fylde med præcis det man har lyst til. Dejen minder om en klassisk pizzadej, og så er det ellers op til fyldet hvilken smag du ender ud i. Man ser ofte tyrkisk pide lavet med et kødfyld, og i den variant kan den sagtens gøre det ud for en frokostret med en salat til.

Jeg laver som regel denne variant, som er med et ostefyld. Brug en almindelig fetaost eller den variant der hedder Puk. Begge dele købes som en klump der så nuldres med fingrene så det får den der lækre lidt klumpede konsistens og udseende. Mix osten med friske krydderurter (jeg brugte denne gang persille), og krydr som du har lyst til.

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Tyrkisk pide

Antal 2 stk

Ingredienser

Dej:

 • 25 g gær
 • 3 dl vand
 • 1 spsk olivenolie
 • 1 tsk salt
 • 0,5 tsk sukker
 • Ca. 450 g pizzamel

Fyld:

 • 1 pk PUK tyrkisk "feta" (ca. 4-500 g)
 • 1 bundt persille
 • citronpeber
 • sesamfrø (til drys)

Sådan gør du

Dejen:

 1. Opløs gæren i håndvarmt vand, og tilsæt olie, salt og sukker.

 2. Ælt mel i lidt efter lidt til dejen er smidig og lækker. Lad den hæve i en times tid.

Fyldet:

 1. Smuldr osten, hak persillen, og bland det sammen. Krydr med citronpeber (ikke for lidt).

Samling:

 1. Del den hævede dej i 2 lige store dele. Hver del udrulles til et rektangel på ca. 35 cm længde og 15 cm bredde. Læg fyldet i en bred strimmel på midten (lad ca. 4-5 cm hele vejen rundt være udækket dej), og fold nu dejen op omkring fyldet, og saml begge ender i en spids. Hullet i midten lader du stå åbent så fyldet kan ses.

 2. Lad dem efterhæve på pladen mens ovnen varmer op til 200 grader.

 3. Pensl dejen med vand og drys dejen (ikke fyldet) med sesamfrø.

 4. Lad dem bage ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering