Home Brødopskrifter Grove kiks
Grove kiks

Står du og skal lave et ostebord, er det ekstra lækkert også at kunne byde på hjemmebagte grove kiks. De her er super nemme at lave, tager ikke lang tid – og smager de helt fantastisk til ost. Ikke mindst hvis du også lige har fået lavet en hjemmerørt hvidløgsost (som i øvrigt også er virkelig nem at lave selv – se her hvordan!). Kiksene er også skønne med humus og oliven til, eller med et stykke pålægschokolade på 🙂

Hvilke kerner du putter i er helt op til dig – og hvad du lige har stående i skabet. Solsikkekerner er et “must”, men sammensætningen af de øvrige kerner kan man gøre præcis som man har lyst (og lager) til!

De hjemmebagte kiks er især lækre når de serveres samme dag som de er bagt – bare lige afkølede og stadig lækre sprøde. De beholder sprødheden hvis du opbevarer dem i en tætsluttende beholder, men det er vigtigt at den virkelig lukker HELT tæt. Ellers vil de blive bløde.

Velbekomme!

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Grove kiks

Samlet tid 20 minutter
Antal 25 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Kerner:

 • 1 dl hørfrø
 • 1 dl græskarkerner
 • 1 dl solsikkekerner
 • 1 dl sesamfrø

Øvrigt:

 • 1 dl grahamsmel
 • 1 dl havregryn
 • 2,5 dl hvedemel
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 dl neutral madolie

Sådan gør du

 1. Bland alle ingredienser sammen i en skål. Konsistensen skal være som en meget tyk grød - er den for tynd må der lidt mere hvedemel i.

 2. Del dejen i 2 lige store portioner (der bliver til 2 plader).

 3. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, den ene del dej ovenpå, og øverst et lag bagepapir. Rul nu dejen ud så den dækker det meste af pladen. Fjern det øverste lag bagepapir, og lav nu skæremærker i dejen med en skarp kniv hvor du ønsker at "knække" kiksene fra hinanden efter bagning.

 4. Bag begge plader i ovnen på én gang ved 190 grader varmluft. Bagetiden er 15-20 min. De er klar når de er blevet lysebrune.

 5. Afkøl kiksene på en rist. Når de er ved at være afkølede, kan du brække kiksene fra hinanden og fjerne kanten.

  Grove kiks på pladen
 6. Opbevar de helt afkølede kiks i en tætsluttende beholder (f.eks. en kagedåse). Så bliver de ved med at være sprøde.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering