Home BrødopskrifterBoller English Muffins

English Muffins

English Muffins

Kender du English Muffins?

Jeg var for mange år siden udvekslingsstudent i Californien i et år. Det var tilbage i 84-85. Dengang i midt 80’erne havde danskerne endnu ikke rigtigt taget ret mange udenlandske retter til sig. Det var ret begrænset hvad man kunne få i almindelige supermarkeder af fremmedartede finurligheder, måske lige udover soya sauce og lignende. Udvalget i supermarkederne begyndte først for alvor at eksplodere i slut 80’erne – eller sådan husker jeg det i hvert fald.

Men tilbage til USA. Min værtsfamilie havde tre slags brød, der næsten altid fandtes i huset. Jeg kendte ingen af disse i forvejen da jeg kom fra lille Dannevang. Det var pitabrød, bagels og English Muffins. Pitabrødene var i øvrigt meget større end dem vi køber i butikker i dag. De blev varmet i ovnen, og skåret midt over, og hver halvdel blev så fyldt. Vi tog dem tit med på stranden, som ikke lå langt væk. Bagels spiste vi nærmest dagligt på den lokale café Left Bank efter skoletid, hvor James serverede dem for os med cream cheese. En sjælden gang (hvis lommepengene rakte) også med laks ovenpå.

Men ud af de tre brødtyper var English Muffins min favorit. Jeg var vild med den skønne struktur som brødene har indeni, og som bliver ekstra lækker når de flækkes og ristes. Sjovt nok er English Muffins den eneste af de tre brødtyper, som ikke er gået hen og blevet allemandseje i Danmark siden da. Pitabrød og bagels kender alle, og de kan købes overalt. Men English Muffins er altså stadig – her godt 30 år senere – lidt af en sjældenhed herhjemme.

Så må vi jo bare lave nogen selv, så derfor får du derfor opskriften på English Muffins – du kan godt glæde dig; de smager fantastisk! De er ikke helt som dem jeg husker fra USA, men de nærmer sig.

Læs også: Opskrift på skønne pitabrød

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

English Muffins

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid 30 minutter
Antal 12 stk
Forfatter Tina

Ingredienser

 • 3 dl mælk
 • 50 g smeltet smør eller margarine
 • 25 g gær (= en halv pakke)
 • 1 tsk salt
 • 1 spsk sukker
 • 500 g hvedemel
 • 5 spsk groft majsmel

Sådan gør du

 1. Start med at smelte smørret, og dernæst at varme mælken. Begge dele gøres lettest i mikroovnen. Mælken skal være lunken.

 2. Rør gæren ud i mælken, og tilsæt det smeltede (let afkølede) smør.

 3. Bland salt og sukker i, og ælt herefter hvedemelet i lidt efter lidt. Det gøres lettest på en røremaskine.

 4. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i en time.

 5. Rul dejen ud på en bord drysset med majsmel, og udstik brødene. Diameteren skal være på ca. 7 cm - det gøres lettest med en rigtig udstikker, men det kan også sagtens lade sig gøre med f.eks. et glas.

  English muffins - udstukket dej
 6. Lad bollerne efterhæve yderligere en time på en bageplade med bagepapir på.

 7. Når de er hævet færdige, opvarmes en stegepande på komfuret. Den skal være godt varm. Skru ned til medium varme, og læg bollerne på panden. Lad dem stege et par minutter på hver side. De skal ikke have særlig meget farve, men blot få "skorpe" på begge sider. Pas på, for det går hurtigt!

 8. Når alle er "stegt" sættes de i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, til de har fået farve.

 9. Skær dem over (eller flæk dem med en gaffel), og rist dem i brødristeren inden servering. Smager fantastisk med smør, eller cream cheese og rød marmelade.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering