Home BrødopskrifterBoller Squash boller

Squash boller

Squash boller

Det varer ikke længe før havesæsonen starter og nogen af os svømmer over igen af lækre squash. Man kan derfor aldrig få for mange opskrifter på lækre måder at få brugt de skønne grønne squash til! Disse squash boller er super lækre, og holder sig dejligt svampede og friske i længere tid end mange andre boller. De indeholder revet frisk squash og solsikkekerner.

Squashboller er også et skønt element i ungernes madpakker, og er i hvert fald et hit her i huset!

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Squash boller
5 fra 1 stemme
Udskriv opskrift

Squash boller

Lækre frokostboller

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 1 time 40 minutter
Antal 11 stk
Forfatter Tina

Ingredienser

  • 1 pakke gær
  • 4 dl håndvarmt vand
  • 2-3 spsk neutral madolie (f.eks. solsikke / raps e.lign)
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk sukker
  • 2 dl groftrevet squash
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 æg
  • 6 dl hvedemel

Sådan gør du

  1. Oplæs gær i håndvarmt vand, og tilsæt madolie, salt, sukker, æg, revet squash og solsikkekerner.

  2. Ælt hvedemel i lidt efter lidt. Der skal kun så meget i, at dejen stadig er klistret (hvis du ælter på maskine skal dejen hænge fast i dejkrogen).

  3. Sæt dejen til hævning i en time ved stuetemperatur og med et rent viskestykke over.

  4. Når dejen har hævet skal du ikke slå den sammen, men bare tage "klatter" direkte fra røreskålen, der sættes på en bageplade med bagepapir på - de skal se rustikke ud! Der bliver ca. 11 store boller.

  5. Lad dem efterhæve 20-30 minutter mens ovnen varmer op.

  6. Bages ved 210 grader (ingen varmluft) i ca. 20-25 minutter til de har fået farve.

  7. Smager skønt som frokostbolle lagt sammen med f.eks. skinke og salat.

Du vil måske også kunne lide

2 comments

Avatar
Annika Lippert 7. april 2018 at 16:48

Jeg tror det var den opskrift jeg havde hængende på mit køleskab i rigtig lang tid. Jeg har lavet dem SÅ mange gange. Men så en dag var opskriften væk – og jeg har ikke kunne finde den siden. Hvor er det dejligt at du har lagt den herind. De smager super godt. Jeg tror nok at jeg kom en del havregryn i også – det skadede heller ikke.

Reply
Avatar
Tina 8. april 2018 at 20:55

Det lyder da skønt! Jeg har også bagt dem et hav af gange – de er nemlig bare så gode! Det der med ikke at putte for meget mel i så man holder dejen ret klistret, giver bare så lækre og saftige boller 🙂 Kh, Tina

Reply

Leave a Comment