Gulerodsbrød er i min verden ét af de lækreste hjemmebagte brød man kan lave, da gulerødderne gør at det holder sig frisk længere tid. Men sjovt nok er det ikke ret tit jeg har lavet det som et helt brød – det er næsten altid endt med at blive til gulerodsboller! De er også dejlige, men der er nu noget ekstra lækkert ved et stort brød, som man skærer sig en skive af. Brødet får dog sjældent lov til at holde længe hjemme hos os – før man får set sig om er det væk!
Opskriften her er virkelig nem at gå til. Jeg synes det er lettest at røre dejen på en røremaskine, og i hvert fald hos mig er der en tendens til at det også bliver æltet mere grundigt end hvis jeg havde gjort det pr håndkraft. Men man kan selvfølgelig sagtens ælte det i hånden i stedet for. Brødet får den lækreste sprøde skorpe.
God bagelyst!
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Gulerodsbrød
Ingredienser
- 50 g gær (= 1 pakke)
- 4 dl lunkent vand
- 1 spsk fint salt
- 1 tsk sukker
- 0,5 dl rapsolie
- 1 dl solsikkekerner
- 2 groftrevne gulerødder
- 6-10 dl hvedemel
Sådan gør du
-
Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt salt, sukker, rapsolie, solsikkekerner og groftrevne gulerødder.
-
Ælt mel i lidt ad gangen, til dejen føles smidig og lækker. Den skal slippe skålens kanter, men samtidig føles lidt klistret.
-
Hvis du har en hævekurv, så drys den rigtig godt indeni med mel, og hæld dejen herover i. Lad den hæve i ca. 1 time ved stuetemperatur, og tildækket med et rent viskestykke.
-
Hæld forsigtigt dejen ud på en bageplade med bagepapir på, dæk igen til med viskestykket, og lad brødet efterhæve mens du varmer ovnen op.
-
Skær et par riller i brødet, og pensl brødet med vand.
-
Bages ved 210 grader (ingen varmluft) i ca. 25-30 minutter til det har fået farve.