Home Brødopskrifter Purløgsflutes

Purløgsflutes

Purløgsflutes

Lige nu pibler det op i haven, men det er stadig lidt spinkelt hvad køkkenhaven har at byde på. Én af de ting vi allerede høster flittigt derude fra er purløg, og forleden blev det til disse skønne purløgsflutes. Du kan sagtens erstatte purløg med alle mulige andre friske krydderurter som f.eks.:

  • Ramsløg
  • Persille
  • Citrontimian
  • Løvstikke
  • …. eller hvad du selv synes!

De får et flot rustikt udseende når du snor dem, og det får ydermere fyldet godt fordelt i hele brødet.

Rigtig god fornøjelse!

Læs også: Opskrift på flutes bagt med durum

♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Purløgsflutes

Antal 2 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1,5 dl græsk yoghurt el. lign.
  • 3 dl koldt vand
  • 20 g gær
  • 1 spsk groft salt
  • 1 spsk honning (gerne akaciehonning som er flydende)
  • 1 spsk olivenolie
  • ca. 500 g hvedemel

Fyld:

  • 200 g blødt smør
  • 1 stort bundt purløg
  • 1 spsk citronpeber

Topping:

  • olivenolie til pensling
  • flagesalt el. groft salt til drys

Sådan gør du

  1. Bland græsk yoghurt og vand, og opløs gær i blandingen.

  2. Tilsæt salt, honning, olivenolie, og mel lidt ad gangen. Ælt dejen (gerne på maskine) til den er smidig og lækker.

  3. Lad dejen hæve tildækket og ved stuetemperatur en times tid.

  4. Klip purløg i stykker á 0,5 cm cirka. Bland det i det bløde smør til du har en lækker kryddersmør. Tilsæt citronpeber.

  5. Del den hævede dej i 2 dele, og udrul hver del til en firkant på ca. 30 x 30 cm. Smør hver firkant med kryddersmør (halvt til hver), og rul firkanten sammen som en roulade. Skær nu "rouladen" op på langs - ikke helt igennem men næsten). Sno rouladen så du får et rustikt flute ud af det. Skærefladerne skal gerne vende lidt opad, så man ser fyldet med kryddersmør.

  6. Sæt de 2 flutes på en bageplade og lad dem efterhæve 30 min.

  7. Pensl med lidt olivenolie og drys med flagsalt eller groft salt. Bages ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter til de har fået farve.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment