Home Brødopskrifter Mini pitabrød fra Dubai

Mini pitabrød fra Dubai

Mini pitabrød

Jeg kalder disse ekstremt lækre og bløde madbrød for mini pitabrød – de er hule som de almindelige pitabrød, men mindre, og man lader dem “falde sammen” efter bagningen og serverer dem “flade” som en forrets snack med tapanade til.

Historien bag de vidunderlige små lækre brød er, at jeg for nyligt var på en arbejdstur til Dubai. Jeg var dernede i forbindelse med en messe, så det var en kort og travl tur. Det gode ved sådanne ture er, at man lige får lidt af solen at se (der var 25 grader dernede) – og så selvfølgelig at man som regel også får nogle rigtig gode madoplevelser med sig hjem i bagagen.

Den ene aften var jeg ude at spise på en arabisk restaurant. Det var ikke noget fint og flot – bare et helt almindeligt sted, hvor folk bappede på deres vandpiber og lyset blafrede fra flotte arabiske lamper, lavet med mønstre der mest af alt kunne minde om Mandala lavet i metal. Og maden var virkelig fantastisk. Jeg fik en lækker seafood anretning, hvor alt var veltillavet, frisk og lækkert.

Men det bedste – BEDSTE – var deres starter. Som på så mange andre restauranter kom der brød ind før maden. Brødet lignede små pitabrød – men det var de blødeste lækreste brød jeg til dato har smagt! De skulle spises som fladbrød, dvs. ikke fyldt, men derimod med lidt lækkert smurt ovenpå – oliven tapenade, tomat pesto, finthakkede tomater, hummus (få opskriften lige her) og sorte oliven. Det var helt enormt godt! Jeg spurgte restaurantens ejer hvad hemmeligheden bag brødet var, og det viste sig at de bagte det selv. Og deres helt specielle trick til at få det så ekstremt lækkert var, at det blev bagt med en dej der var tilsat bygmel. Jeg var heldig at få opskriften med hjem, og det er den jeg deler med jer her. Jeg udskiftede dog noget af det almindelige hvedemel med pizzamel.

 

Mini pitabrød - i ovnen

De kan også spises som pitabrød, dvs. med fyld indeni; så skal man bare lave dem større (selv om de små også sagtens kan skæres op og fyldes – der er fint hulrum indeni). Jeg vil dog klart anbefale Dubai varianten, altså serveret som et fladbrød.

Tip: Bygmel kan herhjemme bl.a. købes i helsekostforretninger og i Matas.

Inspiration til andre lækre madbrød:
Flettet madbrød med rød peber
Flutes med krydderurter

♡ Tusind tak fordi du læste med i dag ♡

Tina

Mini Pitabrød fra Dubai

Lækre bløde små madbrød, som serveres med tomat pesto, hummus og oliven tapenade.

Køkken Mellemøsten
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 14 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 0,5 pakke gær
 • 3 dl håndvarmt vand
 • 3 tsk salt
 • 1 tsk sukker
 • 1 spsk olivenolie
 • 1 dl bygmel
 • 2,5 dl hvedemel
 • 4 dl tipo 00 hvedemel eller pizzamel

Sådan gør du

 1. Opløs gæren i det håndvarme vand.

 2. Tilsæt salt, olivenolie og sukker.

 3. Rør bygmel og hvedemel i, og tipo 00 melet lidt efter lidt til dejen er smidig og lækker. Bliv ved med at ælte dejen i 10 minutter på lav hastighed - det vil gøre dejen elastisk og forbedre hæveegenskaberne i ovnen.

 4. Lad dejen hæve ved stuetemperatur cirka en time.

 5. Del dejen i 14 lige store dele. Tip: hver del skal veje ca. 55 g.

 6. Herefter ruller du hver bolle ud til en tynd rund "pandekage" med en diameter på ca. 10 cm.

 7. Varm ovnen op til 225 grader sammen med bagepladen der skal blive lige så varm.

  Mini pitabrød - i ovnen
 8. Læg brødene på den varme plade, og bag dem ca. 7-8 minutter, til de har fået en anelse farve - de skal endelig forblive lyse da de ellers mister deres blødhed.

Servér pita brødene lune med f.eks. sorte oliven, oliven tapenade, tomat salsa og finthakkede friske tomater.

Få de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering