Home BrødopskrifterBoller Squashbrud
Squashbrud

Lige nu har vi rigtig mange fine squash på vores 4 små planter ude i haven. Det er faktisk noget af det eneste der sådan rigtig lykkes for os i køkkenhaven i år, for det har jo bare været ekstremt tørt. Men squash er sejlivet, og producerer lystigt trods tørke. I aften fik jeg brugt en lækker stor squash til en portion skønne squashbrud. De minder rigtig meget om de klassiske gulerodsbrud – man skifter bare gulerod ud med squash.

Squashbrud har ligesom gulerodsbrud den skønne egenskab, at de kan holde sig friske rigtig længe. Og så giver skallen fra squashen et fantastisk farvespil til dejen, som gør bollerne rigtig fine at se på.

Kan varmt anbefales hvis du ligesom jeg har en hel del squasher du skal have brugt 🙂

♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

 

Squashbrud

Store, bløde og super lækre

Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer
Antal 16 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 5 dl vand (håndvarmt)
  • 2/3 dl sukker
  • 1 spsk salt
  • 1 dl neutral madolie
  • ca. 1 kg hvedemel
  • 150 g solsikkekerner
  • 2 æg
  • 3-4 dl groftrevet squash

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet, og tilsæt sukker, salt og madolie.

  2. Ælt melet i lidt ad gangen til dejen er smidig og lækker.

  3. Lad dejen hæve en times tid på køkkenbordet med et rent viskestykke over.

  4. Hæld den hævede dej ud på et meldrysset bord, og lav en stor fordybning i midten. Heri fylder du nu den revne squash, solsikkekerner og 2 æg.

    Squashbrud dej
  5. Fold dejen sammen omkring fyldet, så "pakken lukkes".

  6. Hak nu dejpakken i småstykker - det gøres lettest med enten en paletkniv eller en dejskraber. Sørg for at få alle ingredienserne godt blandet.

  7. Form nu boller med fingrene - de skal hverken være runde eller smukke, men bare se godt rustikke ud. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir på.

    Squashbrud på pladen
  8. Lad bollerne efterhæve 30-45 minutter.

  9. Bages midt i ovnen ved 210 grader (ingen varmluft) i ca. 13 minutter til de har fået farve.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment