Home Opskrifter der indeholderÆbler Æbleboller
Æbleboller

Det er højsæson for æbler i haven. Hos os nyder vi godt at vores gamle æbletræ, som gavmildt forsyner os med masser af gammeldags madæbler i denne tid. En stor del af dem vil blive til æblemost på søndag, hvor vi skal en tur på det lokale mosteri. Og et par stykker blev her til aften til de lækreste bløde æbleboller. Spis dem lune som de er, eller flæk dem og giv dem en gang koldt smør. De er tilsat lidt kardemomme, og sammen med kanelet der drysses på toppen, spreder de den skønneste duft i hele huset når de er i ovnen.

Æblebollerne her er ekstra nemme, for de formes lige så snart dejen er æltet færdig, og har så den fulde hævetid på pladen.

Du kan bruge alle slags æbler til æbleboller, så brug hvad du har.

Andre skønne opskrifter med æbler:
Gammeldaws æblekage
Æbletasker

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Æbleboller

Antal 18 stk
Forfatter Tina

Ingredienser

  • 0,5 pakke gær (25 g)
  • 1 dl vand
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 dl rapsolie
  • 1 æg
  • 1,5 spsk sukker
  • 0,5 tsk fint salt
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 3 æbler
  • 800 g hvedemel

Topping:

  • perlesukker
  • kanel
  • hakkede pistacienødder
  • 1 æg

Sådan gør du

  1. Bland vand og kærnemælk, og varm det op til håndvarm (tip: gøres nemmest i mikroovnen).

  2. Oplæs gæren heri.

  3. Tilsæt det lt sammenpiskede æg, rapsolie og de groftrevne (skrællede) æbler.

  4. Tilsæt sukker, salt og kardemomme.

  5. Ælt mel i lidt ad gangen til dejen slipper skålen.

  6. Del dejen i 18 lige store dele, der formes til boller og sættes på en bageplade med bagepapir på.

  7. Lad bollerne hæve i ca. 1 time.

  8. De hævede boller pensles med sammenpisket æg, og drysses med perlesukker, kanel og hakkede pistacienødder.

  9. Bages ved 200 grader i ca. 14 minutter, eller til de har fået farve.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment