Home BrødopskrifterBoller English Scones

English Scones

English scones

I dag fik vi sendt ældstebarnet afsted på 3 ugers sprogskole i Oxford. Tænk, at skulle tilbringe så lang tid i den skønne engelske by; det bliver helt fantastisk for hende! Det er efterhånden en del år siden jeg selv var i Oxford;  det var i slut 90’erne. Firmaet jeg arbejdede for dengang havde europæisk hovedkontor i Oxford, så i nogle år kom jeg der ret ofte. Det er en fantastisk smuk gammel by, og at få lov til at snuse til universitetsmiljøet indefra må være helt fantastisk.

I dagens anledning har vi bagt English Scones! Efter sigende skal de ikke bare spises varme, men også smøres bid for bid. Dvs. man skærer sin scone over, og smører så enten smør eller clotted cream på og dernæst marmelade, men altså kun på den bid man skal spise. Herefter gentages processen for næste bid. OK, det er noget jeg har læst mig til – det bliver spændende at høre fra Oxford eksperten om det passer 🙂  Det er ikke så let at få fat i clotted cream herhjemme, men med lidt god vilje kan det godt erstattes af mascarpone (enhver brite vil garanteret være meget uenig! Sorry!)

Men her kommer opskriften i hvert fald!

Tip: I mange år troede jeg at de udtaltes “skåunes”. Det gør de så ikke. Skal man være helt korrekt britiske hedder de vist “skån’s” hvor å’et udtales som når man siger “årh” med et kort å. Så lærte vi det 🙂

Opskrifter på andre lækre boller:
Brigsteds boller
Gulerodsboller

 ♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

English Scones

Køkken Engelsk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 6 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 4 dl mel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk salt
 • 50 g margarine stuetemperatur
 • 1,5 dl madlavningsfløde

Sådan gør du

 1. Bland mel, bagepulver og salt.
 2. Tilsæt margarine, og ælt det sammen.
 3. Tilsæt fløde (gem lidt til pensling), og saml dejen til dejen er smidig.
 4. Rul dejen ud i ca. 2 cm. tykkelse, og stik sconsene ud enten med et glas eller en rund udstikker. de skal have en diameter på ca. 6-8 cm.
 5. Pensl hver scone med fløde.
 6. Bages ved 225 grader i ca. 10 minutter til de er blevet lysebrune.
 7. Spises lune med smør eller clotted cream, og rød marmelade.

 

Du vil måske også kunne lide

2 comments

Kasper 4. februar 2018 at 10:53

Clotted cream kan du selv lave ved at opvarme piskefløde i en pande til ca 80 gr og lade det stå i nogle timer. Helst præcist kan jeg ikke huske men det er nemt at finde på google.

Reply
Tina 4. februar 2018 at 21:08

Hej Kasper. Det skal helt sikkert prøves på et tidspunkt. Jeg har kun smagt det i England, og det smager jo super lækkert! kh Tina

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering