Home BrødopskrifterBoller Rugbrødsboller til madpakken

Rugbrødsboller til madpakken

Rugbrødsboller

Skoletid betyder madpakketid. Herhjemme smøres der 2 stk hver aften – én til vores 5. klasses dreng, og én til datteren i 1.G. Det kræver sin “madpakkesmører”, for det er ikke så tit at de gider flade rugbrødsmadder. og det kan jeg altså godt forstå! Jeg voksede selv op med klemmer i madpakken i årevis, og jeg syntes faktisk heller ikke det var specielt inspirerende.

Nu hvor de er blevet større og har rigtig lange skoledage, skal der være gods og volumen på madpakkerne, så jeg napper en masse idéer fra gode madsteder på nettet.

Disse hjemmebagte rugbrødsboller er nemme at lave, de smager godt, og fylder godt i sultne maver. Brug dem til en lækker sandwich med pålæg og salat, eller bare som gnaveboller. De kan sagtens fryses ned.

Andre madpakke idéer:
Mini pirogger
Græskarsnurrer

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Rugbrød til madpakken

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 14 minutter
Samlet tid 29 minutter
Antal 12 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 5 dl. vand
  • 2 tsk salt
  • 0,5 dl. olivenolie
  • 400 g rugmel
  • 150 g blandede kerner f.eks., solsikke / græskar/ knækkede hvedekerner
  • 150 g havregryn
  • Ca. 1 dl. sesamfrø til pynt

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i lunkent vand, og bland salt og olie i.
  2. Rør kerner og havregryn i, og tilsæt lidt efter lidt rugmelet.
  3. Dejen skal være som en klistret grød.
  4. Sæt dejen i køleskab natten over.
  5. Læg bagepapir på en plade.
  6. Fyld sesamfrø i en dyb tallerken.
  7. Form boller der trykkes let flade. Dyp den i vand og derefter den ene side i sesamfrø. Tag den forsigtigt op, og sæt den over på bagepladen med sesamfrøene nedad. Gentages for alle bollerne.
  8. Bages ved 225 grader i ca. 14-18 minutter.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment