Home Morgenmad og brunch Hjemmelavet nutella

Hjemmelavet nutella

Nutella

Sønnen i familien er stor fan af nutella, så jeg har længe tænkt på at det kunne være sjovt at prøve at lave sin egen. Som sagt så gjort!

Det er ikke så svært at lave nutella selv, og det smager vildt godt! Det skal dog nævnes, at resultatet bliver mest jævnt cremet hvis man har mulighed for at køre cremen i en food processor eller en rigtig blender. Jeg har “kun” en stavblender, og der vil cremen blive lidt grynet. Jeg synes dog ikke det gør noget at der er lidt bid i, og så kan man også se at det er hjemmelavet 🙂

Hjemmelavet nutella

Samlet tid 30 minutter
Antal 1 dl

Ingredienser

 • 100 g hasselnødder
 • 30 g sukker
 • 30 g smeltet mørk chokolade
 • et nip salt
 • et nip vaniljepulver
 • 1 lille dl vand der er lunet i mikroovn

Sådan gør du

 1. Læg hasselnødderne i et ovnfast fad. og sæt dem i ovnen ved 180 grader (ingen varmluft). Sæt dem ind i den kolde ovn, og tag dem ud efter ca. 20 minutter. De skal ikke blive mørke!

 2. Læg hasselnødderne på et rent viskestykke på køkkenbordet, og fold viskestykket ind over nødderne. "Tril" nu nødderne (der ligger mellem de 2 lag viskestykke) og du vil se at skallen superlet kommer af.

 3. Læg de afskallede nødder i blenderen, og blend det til fint mel.

 4. Tilsæt det lune vand og blend videre, så massen bliver cremet. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til nutellaen har den konsistens du ønsker.

 5. Opbevares i køleskab.

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering