Home MormormadBagværk Romkugler – de lækreste hjemmelavede

Romkugler – de lækreste hjemmelavede

Romkugler

Romkugler har altid været et stort hit bland store såvel som små. I Jylland hvor jeg voksede op kaldte vi dem for trøfler. Ved ikke om man stadig gør det?

Hjemmelavede romkugler er nemme at lave, og så er det en helt genial måde at få brugt gamle kagerester på! Men det behøver ikke at være kagerester det kommer an på, for ærlig talt, så er det – i hvert fald her i huset – virkelig sjældent at der bliver nogen rester tilbage når der er bagt kage! Man kan også sagtens lave romkugler ud af en ganske almindelig lidt halvtræls købekage – f.eks. discount butikkernes muffins eller roulader. De egner sig fint!

Uanset farven på den kage du bruger til dine romkugler (om den er lys eller mørk) så vil dine romkugler få den fine mørkebrune farve pga. tilsat kakao og chokolade. Kagen jeg brugte til dem på billedet var en helt lys sandkage.

Tag bare ungerne med i køkkenet når der skal laves romkugler!

♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Romkugler - de lækreste hjemmelavede

Forb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter
Antal 6 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 200 g kagerester
 • 2 spsk rød marmelade uden for store bær
 • 1 spsk kakao
 • 1 spsk rom eller romessens
 • 50 g smeltet chokolade
 • krymmel (kagekrymmel, kokos el.lign.)

Sådan gør du

 1. Blend kagen. Jeg synes det gøres lettest med en stavblender.

 2. Bland alle de øvrige ingredienser i - det hele røres med en ske eller med rene fingre 🙂  (det bliver lidt noget klistret noget - så er du advaret)

 3. Del dejen i ca. 6 kugler (de kommer til at veje 23-25 g hver, så sådan en god mellemstørrelse). Rul hver del til en kugle.

 4. Hæld krymmel ud på et ark bagepapir, og rul hver kugle heri.

 5. Romkuglerne opbevares på køl, og smager allerbedst lige fra køleskabet! Vær dog opmærksom på at krymlen kan blive fugtig ved opbevaring i køleskab. Alternativt kan de også opbevares i en lufttæt beholder udenfor køl.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering