Home KageopskrifterCupcakes og muffins Daisy Kager
Daisy Kager

Hele Danmark fejrer i dag H.M. Dronningens 80 års fødselsdag. Havde det ikke lige været for den der Coronakrise der hærger lige nu, så havde jeg faktisk haft planer om at tage en fridag, og stå på Amalienborg Slotsplads og vinke og vifte med dannebrogsflag. Jeg var derinde for 20 år siden da hun fyldte 60 (tyve år!! Wow – er det virkelig så længe siden….), og det var en stor oplevelse. Pladsen var stuvende fuld af glade mennesker, og det var faktisk det mest imponerende at være en del af. Den der store flok der står sammen om at fejre vores regent, og som er fælles i glæden ved at deltage i et ret dansk og historisk øjeblik. Det er noget ret særligt, synes jeg.

Her på Hverdagsro skal vi da selvfølgelig også markere dagen – naturligvis med opskriften på Daisy Kager. Jeg havde først tænkt på diverse kunstneriske kagekreationer, men besluttede i stedet at lave en gang lækre muffins, hvor også børnene kan være med – især på pyntesiden. De vil elske at lave blomsterne – og garanteret især at prøvesmage de M&Ms der ikke er gule og som sådan set bare er i overskud. Det tror jeg faktisk at Majestæten også ville bifalde 🙂

Så, stort tillykke til vores Dronning Daisy!

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Daisy Kager

- Muffins hvor børnene også kan være med

Bagetid 25 minutter
Antal 9 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Dej:

  • 125 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 150 g sukker
  • 50 g blødt smør
  • 1,25 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 lime (ikke overfladebehandlet)

Smørcreme:

  • 80 g smør
  • 250 g flormelis
  • 1 lime (ikke overfladebehandlet)
  • 0,25 dl mælk
  • lidt grøn pastafarve

Pynt:

  • marcipan
  • gule M&M's (eller lignende)
  • 1 spsk flormelis
  • evt. lidt sølvglimmer

Sådan gør du

Kagedejen:

  1. Bland mel, bagepulver og sukker, og fordel den bløde smør heri til dejen får en raspagtig konsistens.

  2. Tilsæt mælk lidt ad gangen med håndmixeren, og derefter ægget.

  3. Riv limeskallen fint og tilsæt det sammen med saften fra limen.

  4. Dejen bliver ret flydende.

  5. Fyld muffinsforme af papir i din metal muffinsplade (form) og fyld hvert hul op ca. 2/3. Der bliver ca. 9 stk.

  6. Bag kagerne ved 170 grader (ingen varmluft) i ca. 25 minutter til de har fået farve.

  7. Tag dem forsigtigt ud af metalformen, og lad dem afkøle på en bagerist.

Smørcreme:

  1. Sigt flormelis ned i en røreskål og tilsæt det bløde smør. Mix det sammen med håndmixer.

  2. Tilsæt mælken lidt ad gangen mens du fortsat pisker. Fortsæt med at piske 4-5 minutter til cremen er lækker og - cremet. Tilsæt så revet skal af limefrugten, og lidt grøn pastafarve.

Pynt:

  1. Rul marcipanen relativt tyndt ud på et stykke bagepapir drysset med flormelis. Tryk blomster ud med en kageudstikker, og fjern forsigtigt alt det overskydende marcipan. lad blomsterne ligge til tørre et stykke tid, så de ikke er så bløde.

  2. Rør flormelis op med ganske lidt vand til en glasur. Put en lille klat glasur midt på hver blomst, og "lim" 3 stk gule M&Ms fast. Lad blomsterne tørre igen.

  3. Smør kagernes top op med smørcreme, og placér en blomst på hver. Drys til slut evt. med lidt sølvglimmer.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment