Home MormormadBagværk Jødekager
Jødekager

De helt klassiske jødekager har altid været en helt fast del af julebagningen hos os. Jeg elsker smagen af kanelsukker, og duften af jul i hele huset når de bages. Versionen her er helt klassisk, og den opskrift jeg selv har brugt gennem mange år. Bagetiden kan variere lidt afhængig af din ovn, så hold godt øje med dem!

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Jødekager

De helt klassiske julekager

Bagetid 9 minutter
Antal 100 stk

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 6 dl hvedemel
  • 1 dl sukker
  • 0,5 tsk hjortetaksalt
  • 1 æg
  • 1-2 spsk vand

Pynt:

  • 1 æg (sammenpisket)
  • kanelsukker

Sådan gør du

  1. Skær smørret i små tern, og smulr dem i hvedemelet.

  2. Tilsæt sukker, hjortetaksalt og æg, og ælt dejen sammen med håndkraft. Saml dejen med lidt vand.

  3. Pak dejen ind i film (eller i en pose) og læg den i køleskab 30-60 minutter.

  4. Del den kolde dej i mindre portioner (det er lettere at rulle den ud hvis stykket ikke er stå stort). Rul ud til 2-3 mm tykkelse. Udstik kagerne - du bestemmer selv om de skal være runde eller mere festlige 🙂 Mine var runde med en diameter på ca. 4 cm.

  5. Sæt kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg, og drys kanelsukker på midten.

  6. Bages på øverste rille ved 200 grader i ca. 9 minutter. De er færdige når de har fået lidt farve i kanten.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment