Home Kageopskrifter Pecan Pie
Pecan pie

Den opmærksomme læser vil have bemærket, at jeg er ret vild med amerikansk mad. Ikke sådan alt det deep fried mad man finder i Syden, men sådan mere alle de lækre klassikere som resten af landet har at byde på. En af klassikerne man ofte støder på sidst på året, hen imod Thanksgiving og jul er Pecan Pie. Jeg er vild med pecannødder, så jeg spiser den gerne på alle tider af året 🙂   Pecan pie er dybest set en meget lækker sød nøddetærte, som serveres lun med f.eks. en kugle vaniljeis til eller en klat græsk yoghurt eller creme fraiche.

Vi fik i dag pecan pie som dessert på terrassen, efter en dejlig omgang grillmad. Det kan varmt anbefales!

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Pecan Pie

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 55 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Tærtedej:

  • 3,5 dl hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • lidt salt
  • 150 g koldt smør eller margarine
  • 4-5 spsk koldt vand

Nøddefyld:

  • 80 g smør eller margarine
  • 180 g farin
  • 2 dl lys sirup
  • 0,5 vaniljestang (kornene heraf)
  • 0,5 øko appelsin (revet skal heraf)
  • 3 æg
  • 210 g pecan nødder (1 pose)

Sådan gør du

  1. Start med at lave dejen ved at blande alle de tørre ingredienser i en røreskål.

  2. Skær det kolde smør i små terninger, og nulr det ind i melblandingen med fingrene til det er helt findelt. Saml dejen med koldt vand, og ælt den sammen til en sammenhængende dej.

  3. Rul dejen ud på et stykke bagepapir der er drysset med mel.

  4. Smør en tærteform med en relativt høj kant, og læg dejen herover. Skær kanten til, og prik bunden med en gaffel. Sæt formen i fryseren mens fyldet laves.

  5. Smelt smørret over middel varme. Når det er smeltet røres farin i - rør til blandingen ser blank ud. Det tager lige et minut eller to.

  6. Tilsæt revet skal af appelsinen, korn af vaniljestangen, og sirup.

  7. Pisk æggene i til blandingen er jævn, og rør pecan nødderne i (de skal ikke hakkes).

  8. Læg fyldet på tærtebunden, og bag tærten ca. 55 minutter ved 175 grader (uden varmluft).

  9. Serveres lun med vaniljeis, græsk yoghurt eller creme fraiche.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment