Home KageopskrifterCupcakes og muffins Onsdagssnegle
Onsdagssnegle

Så blev det onsdag igen – og dermed tid til ONSDAGSSNEGLE!

Man finder – sjovt nok – kun onsdagssneglene hos bageren om onsdagen (!). De bages af en saftig bløddej,  der er smagt til med kardemomme, og så skal de være dejlig snaskede af remonce. Desuden er onsdagssneglene større end de almindelige snegle.

Onsdagssnegle

 

Jeg har tit tænkt på, hvorfor det egentlig lige er, at vi skal spise snegle om onsdagen? Er det for at minde os om, at der kun er 2 arbejdsdage tilbage i ugen, så med mindre vi udskifter snegletempoet en anelse, så når vi ikke i mål med vores projekter inden ugen er omme? 🙂 OK, rygtet siger faktisk, at det faktisk har noget at gøre med fodboldlandsholdet, der i 90’erne spillede deres kampe om onsdagen, så det skal nok passe.

Opskriften her på onsdagssnegle opfylder alle kriterier for at være en rigtige onsdagssnegle – store, bløde, skønne og snaskede!

PS: De smager også godt på ugens andre dage 🙂

 

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Onsdagssnegle

- opskrift på lækre bløde og snaskede kanelsnegle

Tilb. tid 13 minutter
Hævetid 1 time
Antal 13 stk
Forfatter Tina

Ingredienser

Dejen:

  • 2 dl mælk
  • 2 dl vand
  • 100 g smør
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 700 g mel
  • 3 tsk kardemomme
  • 1 tsk fint salt
  • 50 g sukker

Remonce:

  • 50 g smør
  • 200 g farin
  • 50 g sukker
  • 40 g marcipan (revet)
  • 2 spsk sirup
  • 3 tsk kanel

Pynt:

  • Flormelis (til glasur)

Sådan gør du

Start med at lave dejen:

  1. Smelt smør i en gryde, og hæld mælk og vand i det smeltede smør.

  2. I en røreskål smuldres gæren, og den håndvarme mælkeblanding hældes over.

  3. Tilsæt æg, kardemomme, sukker og salt.

  4. Rør gradvist melet i, til dejen slipper skålen og er lækker og smidig. Dæk den til med et viskestykke, og lad den hæve på køkkenbordet en times tid til ca. dobbelt størrelse.

Remonce:

  1. Gør smørret blødt i mikroovnen, og mix alle ingredienser sammen med en håndmixer.

Samling af sneglene:

  1. Udrul den hævede dej på et stykke bagepapir. Det skal være ca. 30 x 20 cm.

  2. Smør remoncen ud over hele fladen undtagen den yderste cm på den korte led. Denne pensles med lidt mælk eller æg.

  3. Nu rulles stykket sammen fra den korte led, så du får en kort men tyk rulle. Skær forsigtigt (uden at trykke for meget med kniven) skiver á ca. 1,5-2 cm tykkelse, og sæt dem på en bageplade med papir. Enden på hver snegl stikkes forsigtigt ind under bunden af sneglen.

  4. Opvarm ovnen til 200 grader (ingen varmluft). Mens den varmer op efterhæver sneglene (de skal ikke efterhæve ret længe).

  5. Bag dem midt i ovnen ca. 13 minutter.

  6. Pynt de afkølede onsdagssnegle med glasur. Hvis du ønsker et gittermønster som på billedet, laves det nemmest ved at blande en lidt tyk glasur, fylde den i en engangs sprøjtepose hvor du klipper et lille hul, og så ellers sprøjter det ud i mønsteret.

  7. God fornøjelse!

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering