Home MormormadBagværk Bedstefars Skæg
Bedstefars skæg

Bedstefars Skæg er en rigtig dansk klassiker når det gælder hjemmebagte skærekager. Den består at et kagelag nederst, og så et låg af marmelade og marengs. Det er ikke en kage jeg selv er vokset op med, men skøn og hyggelig er den, og så er den ret nem at bage! Velsmagende er den også, og smager rigtig dejligt til en dampende varm kop nybrygget kaffe.

Jeg har ikke kunnet finde ud af hvor opskriften har sit spøjse navn fra, men et godt gæt kunne måske være det smukke skæg kan risikerer at få, når man bider i marengsen?

Opskriften her på Bedstefars Skæg er den helt klassiske. Vil man give kagen et ekstra twist af personligt præg, kunne man f.eks. tilsætte appelsinsaft til dejen, og/eller udskifte den klassiske røde marmelade med lemoncurd, figenmarmelade – eller andet godt som man kunne have lyst til.

Rigtig god bagelyst!

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Bedstefars Skæg

Bagetid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Dej:

  • 125 g smør eller margarine (blødt)
  • 125 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk bageepulver
  • 1,5 dl mælk

Fyld:

  • 1,5-2 dl hindbærmarmelade

Marengs:

  • 250 g sukker
  • 4 æggehvider

Sådan gør du

  1. Start med at piske sukker og smør hvidt.

  2. Tilsæt æggeblommerne et af gangen. Husk at gemme hviderne til marengsmassen!

  3. Bland mel og bagepulver, og mix det i dejen sådan lidt skiftevis med mælken.

  4. Fór en bradepande (ca. 25 x 35 cm) med bagepapir, og bred dejen ud heri. Tip: Dejen er rimeligt fast, så det gøres lettest med en ske dyppet i vand. Det er også vigtigt ikke at vælge en form der er mindre en dette, da kagen ikke skal blive høj.

  5. Bag kagen ved 170 grader (ingen varmluft) i 15 minutter.

  6. Mens kagen bager blandes marengsmassen: Pisk hviderne relativt stive, hvorefter sukkeret piskes i et par skefulde af gangen. Pisk videre til massen er sej og blank.

  7. Tag kagen ud af ovnen efter de 15 minutter, og smør - FORSIGTIGT - hindbærmarmeladen over. Herover lægges marengsmassen i et jævnt lag.

  8. Sæt kagen tilbage i ovnen og bag videre i endnu ca. 15 minutter, til overfladen er blevet fint lysebrun.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment