Home MormormadBagværk Gunhilds Chokoladelagkage

Gunhilds Chokoladelagkage

Gunhilds chokoladelagkage

Opskriften på Gunhilds Chokoladelagkage har fulgt mig helt fra jeg boede hjemme. Den hører til i mormorskuffen. Held ægte retro.

Historien bag kagen er, at jeg voksede op i en første sals lejlighed. Under os boede der en ældre dame, som vi gennem hele min barndom kaldte for Fru Christensen. Hendes mand var gået bort før jeg blev født, så i min tid boede hun der altid alene. Hun var faktisk med da jeg blev født, så hun stod vores familie meget nær. Alligevel var det først da jeg var langt oppe i teenage-årene, at min mor og hun kom på fornavn. Herefter hed hun Gunhild.

Gunhilds chokoladelagkage

Gunhild var meget svagtseende, men alligevel lykkedes det hende at få bagt. Når jeg besøgte hende sammen med mine forældre (eller som oftest bare min mor), så blev vi budt på småkager. Men engang imellem havde hun så bagt denne chokoladelagkage – som jeg ELSKEDE. Næsten lige så meget som jeg elskede at lege med de rå smykkesten, hun havde stående i en skål i vindueskarmen. Kagen var aldrig pyntet på nogen måde, men jeg plejer nu at give den et lille drys flormelis.

Jeg vil altid huske Gunhild når jeg smager chokoladekagen, og mindes den helt specielle stemning og duft der altid var i hendes hyggelige lejlighed.

 

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Gunhilds Chokoladelagkage

Antal 6 personer

Ingredienser

Kagen:

 • 1,25 dl mælk
 • 65 g mørk chokolade
 • 65 g smør
 • 2 æg
 • 170 g sukker
 • 170 g hvedemel
 • 0,5 tsk natron

Smørcreme:

 • 200 g smør (blødt)
 • 100 g flormelis
 • 2 tsk kakao
 • lidt mandelessens

Sådan gør du

 1. Hak chokoladen fint.

 2. Smelt smørret, rør det hakkede chokolade i, og lad det smelte i det varme smør.

 3. Del æggene, og pisk æggeblommerne lyse med sukkeret.

 4. Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål.

 5. Tag skålen med æggeblommerne, og tilsæt mælk, smørblandingen, mel og natron.

 6. Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i dejen.

 7. Fyld dejen i en smurt rund springform (diameter 21 cm).

 8. Bages ved 180 grader (ingen varmluft) i ca. 20 min.

Smørcreme:

 1. Rør det bløde smør sammen med flormelis, kakao og mandelessens.

Samling:

 1. Når kagen er helt afkølet skæres den igennem til 2 bunde, der lægges sammen med den rørte smørcreme. Drys toppen med lidt flormelis inden servering.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering