Home Bagværk Mince Pies
Mince Pies

For et par uger siden – efter en dejlig tur til London – fik jeg lavet en portion mincemeat. Mincemeat er det dejlige fyld der bruges i Mince Pies, som er en traditionel engelsk julekage. Fyldet indeholder en skøn blanding af æble, rosiner, svesker, appelsin og masser af julekrydderier. Det skal helst laves nogle uger i forvejen inden du bager dine mince pies, så det rigtig får lov til at trække smag.

Mincemeat - fyld til mince pies

Mince pie bages enten som én stor tærte (i en almindelig tærteform), eller som små portionstærter, som lettest laves i en metal muffinform. Jeg synes at de små mince pies er de lækreste.

Normalt bages mince pies med et dejlåg (dvs. double crust). Jeg synes at det – især når kagen bages som små tærter – bliver lige rigeligt meget dej i hver kage, så i min opskrift bages kagerne med dejen på toppen – men efter bagning fjernes “låget” inden den lune kage drysses med flormelis. Det synes jeg giver det lækreste resultat.

Rigtig god fornøjelse!

Mince Pies

- husk at fyldes skal laves minimum en uge før!

Køkken Engelsk
Keyword jul
Bagetid: 40 minutter
Antal 12 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 500 g hvedemel
 • 300 g blødt smør
 • 100 g flormelis
 • 1 æg
 • 1-2 spsk koldt vand

Inden servering:

 • flormelis

Sådan gør du

 1. HUSK: Fyldet til mince pies skal laves mindst en uge før. Du finder opskriften på fyldet (mincemeat) lige her: https://www.hverdagsro.dk/2019/11/18/mincemeat-laekkert-hjemmelavet-fyld-til-klassiske-mince-pies-%c7%80-hverdagsro-dk/

Dej:

 1. Sigt hvedemel og flormelis sammen i en røreskål, og bland det med det bløde smør. Det gøres nemmest med fingrene. Det skal komme til at ligne noget i retning af groft rasp.

 2. Saml dejen med ægget, og tilsæt en lille smule vand, til dejen hænger sammen og har "dej konsistens".

 3. Del dejen i 2, og fyld hver del i en frysepose. Tryk begge dejposer flade, og læg dem i køleskabet en times tid.

 4. Smør en metal muffinsform (12 huller) grundigt.

 5. Rul den ene dej ud til en tykkelse på ca. 4 mm. Tryk dejen ud i 12 cirkler, så diameteren passer med at kunne dække bund + sider i hvert "muffins hul". Fyld dejen i alle hullerne i formen, og flyd dem op med mincemeat (se link til opskrift ovenfor).

 6. Rul den anden dejklump ud også til 4-5 mm tykkelse, og udstik i cirkler der passer med toppen af hullerne i formen. Læg en dejcirkel på hver kage som låg og stik nogle huller i hvert låg med en gaffel. NB: Du skal ikke lukke kanterne med en gaffel, da lågene fjernes igen efter bagning.

 7. Bages ved 200 grader (ingen varmluft) i ca. 40 min.

 8. Når kagerne er let afkølede tages de ud af muffinsformen, og dej lågene fjernes.

 9. Serveres lune eller kolde drysset med flormelis.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering