Home Kageopskrifter Fødselsdags lagkage

Fødselsdags lagkage

Fødselsdagslagkage 3

I dag er det lørdag d. 21. april – og Hverdagsro.dk bloggen kan fejre 1 års fødselsdag!

Tænk engang… her, ét år senere, ligger der allerede henved 400 skønne opskrifter herinde, og mere end 10,000 søde læsere bakker hver måned op med besøg på bloggen. Jamen det er da fantastisk, og jeg er så taknemmelig! 1000 tak til jer alle fordi I gider læse med.

Fødselsdagen skal da selvfølgelig markeres med en vaskeægte fødselsdags lagkage. Jeg har komponeret den lige præcis som jeg selv bedst kan li’ den – nemlig med hjemmebagte mandelbunde, vaniljecreme, og så et skønt peach melba twist på smagen med masser af fersken og hindbær!

Fødselsdagslagkage 2

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Fødselsdags lagkage

Opskrift i anledning af Hverdagsro.dk's 1 års fødselsdag

Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Lagkagebunde (3 stk):

  • 5 æg
  • 2 dl sukker
  • 2,5 dl hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 2 dl mandler
  • 2-3 spsk smeltet smør
  • 1 tsk vaniljepulver

Vaniljecreme:

  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk maizena
  • 1 dl skummetmælk
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk vaniljepulver (eller kornene af en vaniljestang)
  • 1 dl piskefløde (til at røre i bagefter)

Desuden:

  • 5 dl piskefløde
  • 1 dåse ferskner
  • 1 dl hindbærmarmelade
  • kakao
  • friske hindbær

Sådan gør du

Start med at bage lagkagebundene (kan gøres dagen før):

  1. Pisk æg og sukker sammen til det bliver lyst og tykt. Det tager nogle minutter.

  2. Sigt mel, bagepulver og vaniljepulver ned i æggene, samt det smeltede smør (gem lidt til formen).

  3. Blend mandlerne til fint mel, og vend dette i æggeblandingen.

  4. Smør en rund springform (diameter 21 cm) med resten af det smeltede smør, og drys grundigt med mel. Hæld dejen op i formen.

  5. Bag den ca. 30 minutter ved 175 grader. Test med en kødnål el.lign. om den er færdig. Overfladen skal være lysebrun.

  6. Lad kagen køle på en rist. Når den er kold skæres den igennem til 3 bunde.

Lav kagecremen:

  1. Pisk æggeblommer, sukker og maizena i en lille gryde. Varm op og tilsæt mælk og piskefløde. Når blandingen er blevet tyk er den klar.

  2. Tag den af varmen og tilsæt vaniljepulver.

  3. Hæld den ret tykke blanding (ligner lidt røræg!) i en skål og dæk med film der skal helt ned og røre cremen. Sæt den i køleskab.

  4. Når den kolde creme skal bruge piskes 1 dl. piskefløde, og flødeskummet røres sammen med den tykke creme. Der skal røres en del, for alle klumperne skal ud.

Læg kagen sammen:

  1. Læg en lagkagebund på et fad, og smør bunden med hindbærcreme. Herover lægges tynde skiver af ferskner (fra dåse).

  2. Tag bund nr. 2 og smør den med kagecreme, hvorefter den lægges over bund nr. 1.

  3. Læg til sidst bund nr. 3 på toppen. Sigt kakao over hele toppen så den bliver fint mørk.

  4. Pisk fløden til skum, og fyld på en sprøjtepose. Sprøjt kanten af kagen.

  5. Den mørke top foroven dækkes nu med friske hindbær.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering