Home KageopskrifterCupcakes og muffins Muffins med birkes og citron

Muffins med birkes og citron

Citronmuffins med birkes

Før i tiden var birkes noget man kun dryssede på toppen af franskbrød, håndværkere eller tebirkes, men faktisk er de små blå fætre rigtig lækre at bruge i mange andre sammenhænge. Her får du opskriften på klassiske amerikanske Poppy Seed Muffins – eller på godt dansk Muffins med birkes. I min version er der tilsat en lækker smag af citron, der spiller godt op mod smagen af birkes.

Andre lækre muffins opskrifter:
Blåbær muffins
Chokolade muffins

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Muffins med birkes og citron

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 12 stk.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 2 æg
  • 2 dl sukker
  • 1 dl. rørsukker
  • 1 dl. rapsolie eller anden neutral madolie
  • 1,5 dl. mælk
  • 4 dl. mel
  • 0,5 tsk salt
  • 2 spsk blå birkes
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 0,25 dl. citronsaft
  • Glasur:
  • Flormelis
  • citronsaft
  • 1-2 spsk blå birkes til drys

Sådan gør du

  1. Pisk æg sammen med sukker, til du har en lys og luftig blanding.
  2. Tilsæt olie og citronsaft og pisk igen.
  3. Tilsæt alle de tørre ingredienser.
  4. Fyld dejen i muffinsforme.
  5. Tip: Hvis du ikke har en metalform til muffins der kan fores med papirforme, er det bedst at bruge dobbelt lag af papirformene (hvis de står direkte på bagepladen) - ellers mister de faconen under bagningen.
  6. Bages ved 175 grader i ca. 25 minutter.
  7. Når de er afkølede pyntes de med glasur rørt af flormelis og citronsaft.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment