Da datteren tømte skoletasken her til morgen lå der en halvdød banan på bunden. Der er jo ikke noget der er så skidt at det ikke er godt for noget, og halvdøde bananer er jo fantastiske at bruge i bagværk. Så denne lille sag endte i en gang lækre bananmuffins. Denne version af bananmuffins indeholder også en håndfuld chokolade (eller man kan tilsætte nødder hvis man vil), og pensles efter bagning med smeltet smør eller margarine og drysses med kanelsukker. Et lækkert lille ekstra “touch”.
Tip til muffinsbagning
Et godt tip når det gælder bagning af muffins er at placere sine papirsforme i en muffinsform lavet af metal (der kan typisk være ca. 12 stk pr form). Så holder kagerne formen helt fint under bagning. Bager man dem i papirsforme sat direkte på bagepladen vil kagerne ofte “flyde ud”, så kanterne af papirsformene vil blive presset ud og gøre kagerne for flade. Man kan afhjælpe det ved at bage kagerne i dobbelt lag papirsforme (dvs. 2 stk pr kage), men det er meget lettere at bruge en metal form.
Andre opskrifter med bananer:
Banan milkshake
Banana bread
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Bananmuffins med kanel og chokolade
Ingredienser
- 1,75 dl. sukker
- 1,25 dl. rapsolie el.lign.
- 2 æg
- 1 blød banan
- Evt. 1 dl. hakket mørk chokolade eller nødder
- 1 tsk vanillepulver
- 5 dl. hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk kanel
- Topping:
- 1/2 dl. sukker
- 1 tsk. kanel
- 1 dl. smør eller margarine
Sådan gør du
-
Forvarm ovnen til 180 grader.
-
Pisk æg og sukker sammen. Mas bananen med en gaffel, og tilsæt den til sukkerblandingen.
-
Tilsæt rapsolie og vanillepulver, og pisk det hele sammen.
-
Tilsæt resten af ingredienserne.
-
Fyld dejen i 11-12 stk muffinsforme.
-
Bages ved 180 grader i 17-20 min.
-
Lav toppingen: Smelt margarinen og tilsæt sukker og kanel.
-
Når kagerne er let afkølede pensles de med den smeltede margarine, og drysses med kanelsukker.