Home Forretter Forårsruller

Forårsruller

Forårsruller

Her du nogensinde prøvet at lave hjemmelavede kinesiske forårsruller?

Det er ikke nær så svært som man måske skulle tro, og de bliver som de store ruller man får serveret på kineser restauranter. Har du først prøvet at lave dine egne forårsruller, køber du aldrig mere den frosne version, som ofte stort set kun består af dej og hvidkål (OK, min påstand står for egen regning)!

Opskriften her har fulgt min mand og jeg i rigtig mange år. Første gang vi lavede den var for en evighed siden, da vi stadig boede i en lille ungdomslejlighed og var under uddannelse. Vi havde besøg af min (dengang) lille niece og nevø, og de skulle være med til at lave mad. Og det blev så til disse lækre forårsruller, som de var super stolte af selv at have lavet. De er i dag begge to omkring de 30, så det er ved at være længe side. Men de bedste minder er jo som bekendt ofte knyttet til madlavning, er de ikke?

Opskriften her er med svinefars, men dette kan selvfølgelig sagtens erstattes af f.eks. kyllingefars eller oksekødsfars.

Skal de være super sprøde skal du friture stege dem, hvor de dyppes helt i olie. Vi vælger som regel bare at pandestege dem for at spare lidt på det fede, og så bliver de knap så sprøde men smager selvfølgelig super dejligt alligevel.

Et par andre lækre kinesisk klassikere der ofte er på bordet hos os er Szechuan kylling og kinesiske stegte ris med Hoisin sauce – begge kan varmt anbefales som lækre hverdagsretter.

♡  Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Forårsruller

Lækre kinesiske forårsruller; serveres enten som en forret, eller som hovedret med f.eks. løse ris til.

Køkken Kinesisk
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Pandekagedej:

  • 4 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vand (koldt)
  • 2 dl hvedemel
  • Neutral olie til stegning

Fyld:

  • 1 bakke bønnespirer (200 g)
  • 100 g champignons (friske)
  • 2 stænger bladselleri
  • 200 g svinefars
  • 2 spsk kinesisk soya
  • 2 spsk sherry (tør)
  • 1 tsk farin
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk Maizena
  • 4 spsk grønsagsbouillon
  • 1 æg (til pensling)
  • Neutral madolie til stegning

Sådan gør du

  1. Start med at lave pandekagerne:

  2. Pisk æg, vand, salt og mel til en dej. Den skal være helt jævn. Bag nu tynde pandekager - de skal ikke være for små og de skal kun bages på den ene side - og ved relativt lav varme!
  3. Skær champignons og bladselleri i tynde skiver.

  4. Brun farsen, og tilsæt champignons, bladselleri og bønnespirer, og steg retten et par minutter. Tilsæt herefter soya, sherry, farin og salt, og jævn retten med maizena rørt op i grønsagsbouillon.

  5. Lad saucen køle lidt af. Tip: Det er også fint at lave den i forvejen, så den når at blive helt kold - så er det lettere at arbejde med den når rullerne skal fyldes.

  6. Læg en pandekage på dit skærebræt. Den ubagte side skal vende opad. Læg en "strimmel" af kødsaucen på midten af pandekagen. Pensl kanten hele vejen rundt med æg. Fold nu begge de korte ender ind mod  kødet, og derefter de brede ender, så du "ruller" forårsrullen til en aflang pakke. Pensl lukningen udenpå med æg.

  7. Varm olien op på en pande. Det er vigtigt at der er ca. 1 cm olie på panden. Steg rullerne (et par stykker ad gangen) til de er gyldne og sprøde, og server straks.

Serveres med kinesisk soya, og evt. løse ris og sur sød sauce.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering