Home Forretter Fiori di zucca fritti

Fiori di zucca fritti

Fiori di zucca fritti

Fiori di zucca fritti betyder frit oversat “fritterede zucchini blomster”.

Hjemme hos os dyrker vi næsten altid squash (eller zucchini om man vil) i køkkenhaven om sommeren. Og nej, det er faktisk ikke fordi vi elsker de grønne afgrøder (selv om vi da selvfølgelig godt kan lide dem). Nej, vi dyrker dem faktisk næsten udelukkende for blomsternes skyld. I Italien kan man når det er sæson købe de skønne blomster hos de fleste grønthandlere. Italienerne har nemlig fundet ud af, at de skønne orange blomster er dejlige at bruge i madlavningen.

Fiori di zucca fritti

Fiori di zucca fritti er en ret som jeg lærte at lave for mange år siden i Rom. Man fylder de skønne blomster med en rørt riccotta blanding, som man kan tilsætte præcis det man har lyst til. Jeg har denne gang tilsat lidt stegt bacon samt krydderurter. Når blomsten er fyldt dyppes den i orly dej, og frituresteges på en pande. Spis de dejlige blomster som en lille snack eller – hvis du har kunnet høste blomster nok – som en lille forret. De vil også passe perfekt til at indgå i en antipasti misti, hvor du også serverer andre små lækre italienske delikatesser til en samlet forret.

God blomsterhøst til dig!

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

 

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Fiori di zucca fritti

Skønne fyldte zucchini blomster

Samlet tid 10 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 8 zucchini (squash) blomster

Fyld:

  • 6 spsk riccotta
  • 1 spsk stegt bacon i tern
  • 1 spsk hakkede krydderurter
  • 0,5 tsk hvidløgssalt
  • friskkværnet peber

Orly dej:

  • 2 dl hvedemel
  • 1 æg
  • 1 dl øl
  • 0,5 dl vand
  • 0,25 dl neutral madolie (f.eks. rapsolie)
  • salt, peber

Til stegning:

  • rigeligt med neutral madolie

Sådan gør du

  1. Zucchini blomsterne rengøres forsigtigt.

  2. Lav fyldet først: Steg bacon og lad det dryppe af og afkøle lidt. Bland alle ingredienserne til fyldet.

  3. Lav orly dejen ("pandekagedejen") ved at piske mel, æggeblomme, vand, olie, øl og salt/peber sammen til en jævn masse. Pisk hviden stiv, og vend den i dejen.

  4. Åbn forsigtigt zucchini blomsten, så det bliver muligt at fylde ca. 1 spsk fyld ind i blomsten, inden kronbladene samles igen rundt om fyldet. Det gøres lettest med fingrene.

  5. Når blomsterne er fyldt, vendes de i orly dejen (som er ret tyktflydende). Dette gøres også nemmest med fingrene (selv om det er lidt noget "nas").

  6. På en pande hælder du nu neutral madolie. Der skal være ca. 0,5-1 cm på bunden (du kan også friturestege dem helt, dvs. så de svømmer i olie, men det virker fint også på denne måde). Steg de orlydejs dyppede blomter til de er blevet pænt lysebrune, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

  7. Drys med groft salt og server straks som en lille snack.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment