Home KageopskrifterCookies og småkager Biscotti med tranebær og pistacienødder

Biscotti med tranebær og pistacienødder

Biscotti med tranebær og pistacienødder

Biscotti er navnet på de lækre italienske småkager, der ligner små lidt tørre skiveskårne stykker brød, og som typisk er lavet med masser af mandler. Min version er med tørrede tranebær og usaltede pistacienødder, der tilsammen giver de lækre små kager en flot farvespil og en fantastisk lækker smag.

Biscotti får deres karakteristiske udseende ved en såkaldt dobbeltbagning, dvs. de bages først, skæres dernæst igennem, hvorefter de skårne kager bages endnu engang. Deres “tørhed” gør dem meget holdbare – i en tætsluttende dåse kan de holde rigtig længe. Men ikke nok med det; tørheden gør dem ekstremt lækre at dyppe i enten kaffe eller en sød dessert vin – får man dem serveret i Italien dyppes de traditionelt i Vin Santo. Vi brugte denne gang en kølig Eiswein, og det smagte helt fantastisk.

Server dem efter en lækker middag med en kop espresso, et køligt lille glas sødt, og eventuelt lidt frisk frugt. Det vil være det perfekte punktum på en lækker middag!

Du vil måske også kunne lide:
Svenske chokoladebrød
Amerikanske chocolate chip cookies

♡  Håber du syntes om opskriften, og 1000 tak fordi du læste med i dag ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Biscotti med tranebær og pistacienødder

Køkken Italiensk
Samlet tid 50 minutter
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 125 g blødt smør eller margarine
 • 185 g sukker
 • 2 æg
 • 280 g hvedemel
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 0,5 tsk kanel
 • 2 dl usaltede pistacienødder
 • 1 dl tørrede tranebær
 • 1 tsk revet appelsinskal (øko)

Sådan gør du

 1. Pisk den bløde smør lyst med sukker indtil sukkeret ikke længere knaser.

 2. Pisk æggene i et ad gangen.

 3. Tilsæt alle de tørre ingredienser (gennem en sigte).

 4. Rør til sidst nødder, tranebær og appelsinskal i. Dejen skal være meget blød.
  Tip: Du behøver ikke at hakke pistacienødder og tranebær først. Udskifter du pistacienødderne med en større nød (mandler el.lign.) skal de lige hakkes groft først.

 5. Del dejen i 2 lige store dele. Hver del formes (brug hænderne og tag godt med mel på) direkte på bagepladen m. bagepapir på - til en lang pølse med en diameter på ca. 4 cm og en længde på 30 cm. Læg ikke de 2 pølser for tæt, da de vil flyde endel ud.

 6. Bages ved 180 grader i ca. 25-30 minutter til kanterne er gyldne.

 7. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle i ca. 10 minutter. Herefter (stadig på pladen) skæres hver pølse ud på skrå i kager á ca. 1,5 cm bredde. Hver kage lægges forsigtigt på en ny bageplade m. bagepapir, med skærefladen opad.

 8. Kagerne bages videre ved 180 grader i ca. 10 minutter mere til kanterne er gyldne. Lad dem køle helt af på bagepladen bagefter.

Opbevares i en lufttæt beholder.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering