Home BrødopskrifterBrød Stecca – italiensk madbrød

Stecca – italiensk madbrød

Stecca

Manden og jeg spiste for mange år på en skøn italiensk restaurant. Da brødet blev sat på bordet, sagde den søde italienske tjener med fed italiensk accent: “Spis endelig ikke for meget – brødet er forførende!”. Og han havde helt ret! Et godt italiensk brød er simpelthen forførende godt, og man kan sagtens spise sig mæt bare i brødet inden selve hovedretten så meget som kommer på bordet.

Stecca er et typisk italiensk madbrød, hvor der trykkes forskellige former for fyld ned i toppen inden bagning. I Italien er det ofte soltørrede tomater, oliven eller hvidløg der bruges, men man kan eksperimentere med præcis det topfyld man selv har lyst til. Hemmeligheden i et lækkert stecca brød ligger både i fyldet, men også i den lange hævetid og i dejen som laves med langt mindre mel end mange andre brødtyper.

Stecca

Glæd dig – det smager ekstremt godt!

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Stecca - italiensk madbrød

Køkken Italiensk
Antal 6 stk

Ingredienser

 • 10 g gær
 • 5 dl håndvarmt vand
 • 2 tsk salt
 • 600 g Tipo II hvedemel (fås i de fleste supermarkeder)

Fyld:

 • f.eks. soltørrede tomater, oliven, hvidløgsfed, krydderurter, rødløgsbåde, etc.
 • olivenolie
 • flagesalt

Sådan gør du

 1. Oplæs gæren i det håndvarme vand. Tilsæt salt, og fold herefter melet i lidt efter lidt. Brug en dejskraber - dejen skal ikke æltes som sådan. Fold dejen sammen indtil melklumperne er væk, men dejen skal stadig være klistret.

 2. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og lad den nu hæve på køkkenbordet i 3 timer.

 3. Hæld den hævede dej ud på et meldrysset bord, og fold den let sammen med en dejskraber. Del dejen i 6 lige store stykke, og træk hvert stykke langt (ca. 25 cm). Læg dem på bageplade med papir (3 på hver plade passer).

 4. Brødene skal nu efterhæve tildækket i endnu en time.

 5. Tryk fyld ned i hvert brød. Jeg lavede denne gang 3 stk med hvidløgsfed og frisk timian, og 3 stk med rødløgsbåde.

 6. Pensl med lidt olivenolie, og drys let med flagesalt.

 7. Bages ved 250 grader (ingen varmluft) i ca. 14 min.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering