Manden og jeg spiste for mange år på en skøn italiensk restaurant. Da brødet blev sat på bordet, sagde den søde italienske tjener med fed italiensk accent: “Spis endelig ikke for meget – brødet er forførende!”. Og han havde helt ret! Et godt italiensk brød er simpelthen forførende godt, og man kan sagtens spise sig mæt bare i brødet inden selve hovedretten så meget som kommer på bordet.
Stecca er et typisk italiensk madbrød, hvor der trykkes forskellige former for fyld ned i toppen inden bagning. I Italien er det ofte soltørrede tomater, oliven eller hvidløg der bruges, men man kan eksperimentere med præcis det topfyld man selv har lyst til. Hemmeligheden i et lækkert stecca brød ligger både i fyldet, men også i den lange hævetid og i dejen som laves med langt mindre mel end mange andre brødtyper.
Glæd dig – det smager ekstremt godt!
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Stecca - italiensk madbrød
Ingredienser
- 10 g gær
- 5 dl håndvarmt vand
- 2 tsk salt
- 600 g Tipo II hvedemel (fås i de fleste supermarkeder)
Fyld:
- f.eks. soltørrede tomater, oliven, hvidløgsfed, krydderurter, rødløgsbåde, etc.
- olivenolie
- flagesalt
Sådan gør du
-
Oplæs gæren i det håndvarme vand. Tilsæt salt, og fold herefter melet i lidt efter lidt. Brug en dejskraber - dejen skal ikke æltes som sådan. Fold dejen sammen indtil melklumperne er væk, men dejen skal stadig være klistret.
-
Dæk skålen til med husholdningsfilm, og lad den nu hæve på køkkenbordet i 3 timer.
-
Hæld den hævede dej ud på et meldrysset bord, og fold den let sammen med en dejskraber. Del dejen i 6 lige store stykke, og træk hvert stykke langt (ca. 25 cm). Læg dem på bageplade med papir (3 på hver plade passer).
-
Brødene skal nu efterhæve tildækket i endnu en time.
-
Tryk fyld ned i hvert brød. Jeg lavede denne gang 3 stk med hvidløgsfed og frisk timian, og 3 stk med rødløgsbåde.
-
Pensl med lidt olivenolie, og drys let med flagesalt.
-
Bages ved 250 grader (ingen varmluft) i ca. 14 min.