Home Brødopskrifter Skinkehorn
Skinkehorn

Opskriften her stammer fra min mands dansklærer på gymnasiet, så den er tilbage fra midt 80’erne.

Vi har bagt dem et hav af gange i årenes løb. Skal du holde fest er de helt perfekte som snack, da de snildt kan bages i forvejen og fryses ned. De kan også bruges som eftermiddagssnack, eller som supplement til madpakken.

De er meget fryseegnede – husk bare at de så skal bages lidt kortere tid (og de skal tages ud inden de når at få farve!). Når de så er optøet smider du dem bare i ovnen i 5-10 minutter og du har nybagte skinkehorn! Jeg bager typisk dobbelt portion, og fryser så halvdelen ned.

Andre madpakke idéer:
Rugbrødsboller
Mini pirogger

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Skinkehorn

Ca. 16 stk.
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 16 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 2 dl. håndvarmt vand
  • 35 g. gær
  • 1 tsk salt
  • 6 dl. hvedemel
  • 50 g. margarine blødt

Fyld:

  • 100 g. finthakket skinke eller skinke i strimler
  • 100 g. flødeost Philadelphia el.lign.
  • 1 tsk. paprika
  • evt. lidt klippet purløg

Sådan gør du

  1. Gæren opløses i det håndvarme vand. Margarine og salt tilsættes, og til sidst æltes mel i. Dejen bliver blød og smidig.
  2. Lad dejen hæve i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
  3. Mens dejen hæver blandes fyldet. Hvis du bruger skinke i tern, skal du hakke det yderligere (det skal være helt finthakket).
  4. Dejen deles nu i to, og hvert stykke udrulles til en stor cirkel der deles i 8 trekantede udsnit.
  5. Hver trekant (udsnit) rulles nu lidt mere, så den bliver længere end da du skar den ud.
  6. På hver trekant lægges ca. 1 stor tsk. fyld op den brede ende af trekanten, og de rulles til horn (fra den brede ende til den smalle).
  7. Læg alle hornene på en bageplade, dæk med et viskestykke, og lad dem efterhæve ca 30 minutter.
  8. Bagetid hvis de skal fryses ned og genopvarmes: ca. 14 minutter ved 200 grader.
  9. Bagetid hvis de skal spises med det samme: ca. 18 minutter ved 200 grader.

De smager fantastisk når de er lune!

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment