Home HovedretterFjerkræ og vildt Flamberet fasan i peberrodssauce

Flamberet fasan i peberrodssauce

Fasan i peberrodssauce

Det er ikke så tit at vores lokale supermarkeder har vildt, men når jeg ser fasaner i deres køledisk så slår jeg ALTID til! Fasaner er virkelig en lækker spise. Kødet er mørkt og virkelig smagfuldt. Jeg køber dem som regel og smider dem i fryseren, og så får vi dem en aften hvor det skal være lidt ekstra lækkert.

Fasan

De sidste mange gange vi har fået det har vi brugt den samme opskrift. Det er hvor fasanerne flamberes i cognac, og serveres med en lækker peberrodssauce til. Det smager simpelthen så godt, at vi ikke har nænnet at vove os ud i andre opskrifter – den her er bare for god!

Inspiration til andre lækre hovedretter med fjerkræ

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Flamberet fasan i peberrodssauce

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 55 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 2 fasaner
  • 2 spsk smør
  • 0,5 dl. cognac
  • 2 dl. bouillon hønse- eller grønsagsbouillon
  • 2 dl. piskefløde
  • 1-2 dl. mælk
  • 2 spsk hvedemel
  • 2-3 spsk revet peberrod
  • salt peber
  • Tilbehør: kogte kartofler

Sådan gør du

  1. Optø fasanerne, og rens dem.
  2. Del hver fasan i 4 stykker (som en kylling).
  3. Smelt smørret i en pande, og brun fasanstykkerne godt på alle sider.
  4. Hæld cognac over, og sæt ild til (pas på du ikke står lige under f.eks. en emhætte!)
  5. Når flammerne er døet hen, hælder du bouillon over, og lægger låg på.
  6. Lad retten små-boble ved svag varme i 45 minutter.
  7. Tag fasanstykkerne op, og hold dem varme.
  8. Bland piskefløde og mel så det ikke klumper, og hæld blandingen i bouillonen på panden, og rør godt. Spæd op med mælk til saucen har den tykkelse du ønsker.
  9. Små-kog saucen i 4-5 minutter, og tilsæt så revet peberrod.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Serveres med kogte kartofler.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment