Home Kageopskrifter Mississippi Mud Pie

Mississippi Mud Pie

Mississippi Mud Pie

Mississippi Mud Pie er en vaskeægte amerikansk sydstatsklassiker, og en kaloriebombe der siger spar 2! Men skal der spises chokoladekage kan man vel ligeså godt gøre det med manér, og det må man sige at Mississippi Mud Pie giver mulighed for!

Det er i al sin enkelhed en super lækker chokoladekage, der har en lækker saftig konsistens (der minder lidt om en black magic kage) – men så bare lige tilsat et velvoksent lag skumfiduser på toppen. Lyder sødt, og det er det også! Men kombinationen virker altså, og det er en fantastisk lækker kage!

Der var Superbowl  for ikks så længe siden, så selvfølgelig serverede vi den amerikanske klassiker til lejligheden!

Læs også:

Opskrift på amerikansk gulerodskage
Opskrift på Black Magic kage

Mississippi Mud Pie

Køkken Amerikansk
Bagetid 1 time 5 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

Kagedejen:

  • 150 g mørk chokolade
  • 250 g smør
  • 2,5 dl kogende vand
  • 1 appelsin (saften heraf)
  • 450 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 2 spsk kakao
  • 1,5 tsk bagepulver

Topping 1:

  • 100 g hvide skumfiduser

Topping 2:

  • 100 g mørk chokolade
  • 0,5 dl piskefløde
  • 3 spsk lys sirup

Topping 3:

  • 50 g hakkede pistaciekerner (usaltede)

Sådan gør du

  1. Start med at blande chokolade (brækket i stykker), smør, sukker, vand og appelsinsaft i en gryde, og lad det hele smelte sammen (det skal ikke koge). Tag det af varmen og lad det køle af i 10 minutter.

  2. Sigt mel, bagepulver og kakao ned i blandingen, og pisk det hele let sammen med en håndmixer. Tilsæt æggene ét ad gangen.

  3. Fór en rund springform (Ø 22 cm) med bagepapir, og hæld dejen heri (dejen er rimeligt flydende).

  4. Bages ved 175 grader (ingen varmluft) i 1 time (tip: læg evt. et stykke staniol over hvis den bliver for mørk). Kagen vil efter 1 time ikke være helt gennembagt!

  5. Klip skumfiduserne i mindre stykker.

  6. Når kagen har bagt en time, lægges skumfiduserne ovenpå toppen af kagen, og den bages nu videre i ca. 5 minutter, til skumfiduserne er bløde og har fået farve.

  7. Tag kagen ud og lad den afkøle på en rist i formen, mens du laver topping 2.

  8. Hak chokoladen groft, og fyld den i en lille gryde sammen med sirup og piskefløde. Varm det op ved middel varme, til det hele er smeltet sammen. Lad det afkøle lidt.

  9. Tag forsigtigt kagen ud af formen, og fordel topping 2 over kagen. Det må gerne rende lidt ned ad siderne.

  10. Drys til sidst med hakkede pistacienødder.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment