Home Hovedretter Fyldte auberginer

Fyldte auberginer

Fyldte auberginer

De her fyldte auberginer storhittede forleden hjemme hos os. De smager sådan lidt som en arabisk variant af den græske moussaka. Giver det mening? Lækkert var det i hvert fald. Auberginerne forbages i ovnen, så du får det lækreste bløde auberginekød der tilsættes retten. Det giver både en skøn smag, men også en lækker konsistens til fyldet.

Dukkah krydderiet er ét du laver selv. Det består af sesamfrø, solsikkekerner, spidskommen, korianderfrø og salt. Det giver retten et lækkert arabisk “touch”. Jeg brugte en rigtig god opskrift fra Anne Hjernøe (du finder opskriften lige her). Jeg synes selv det er vildt sjovt at lave sine egne krydderiblandinger, og det tager faktisk ikke ret lang tid. Har du ikke lige mod på at kaste dig ud i det til denne ret, kan du erstatte dukkah med en tsk spidskommen.

Servér de fyldte auberginer med majskolber og tomatsalat.

 

LÆS OGSÅ: Opskrifter på andre skønne retter med auberginer:

Grønsagstærte med filodej
Moussaka
Rustikke grønsagsboller

 

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Fyldte auberginer

Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 4 auberginer (medium størrelse)
  • 400 g oksefars
  • 1 løg
  • 0,5 porre
  • 1 ds tomatpuré (ca. 1 dl.)
  • 1 spsk dukkah krydderi*
  • 1 tsk hvidløgssalt
  • salt, peber
  • olie til stegning
  • 1 håndfuld revet ost

Tilbehør:

  • f.eks. majskolber og tomatsalat

Sådan gør du

  1. Halvér alle auberginerne på langs, og læg dem på en bageplade m. bagepapir på med skæresiden opad. Bag dem ved 200 grader i ca. 30 minutter, til "aubergine kødet" er blevet blødt. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Skovl herefter det bløde "kød" ud af hver aubergine med en spiseske. Sæt (de nu meget bløde) aubergine skaller i et smurt ovnfast fad.

  2. Snit løget fint, og svits det i en gryde til det er blødt og gennemsigtigt. Tilsæt oksefarsen lidt ad gangen og lad det brune med.

  3. Snit den halve porre fint i ringe, og tilsæt den til retten.

  4. Tilsæt tomatpuré og alle krydderierne.

  5. Hak auberginekødet lidt (det er som en grov mos, men snit lige igennem med en kniv et par gange), og tilsæt det til retten. Lad det hele simre i 5 min.

  6. Fyld aubergineskallerne med oksekødsblandingen, og drys med ost.

  7. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 minutter.

  8. Servér retten med f.eks. majskolber og tomatsalat.

    *) Dukkah er en arabisk krydderiblanding, som du selv kan lave. Har du ikke lige tid og lyst til at kaste dig ud i krydderiprojektet, kan du evt. erstatte dukkah med en tsk stødt spidskommen.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment