Home Opskrifter der indeholderÆbler Æbletasker
Æbletasker

Som enhver anden kvinde kan jeg godt lide tasker. Jeg går og smådrømmer om en lille fiks sag fra Gucci eller Louis Vuitton…… men indtil drømmene kan realiseres (if ever!) så er en gang lækre hjemmebagte æbletasker altså heller ikke så ringe 🙂

Æbletasker er dejligt bagværk fra retrohylden. De smager dejligt afkølede, men er også superskønne serveret lune med lidt iskold flødeskum til. Græsk yoghurt er også et godt match til æbletasker.

Brug lige nu havens dejlige æbler – dem jeg brugte denne gang var ananasæbler fra min søde nabos æbletræ.

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Æbletasker

Køkken Dansk
Tilb. tid 12 minutter
Hævetid 45 minutter
Antal 6 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Dej:

  • 25 g gær (= en halv pakke)
  • 0,5 dl håndvarmt vand
  • 1 æg
  • 100 g blødt smør
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • ca. 4 dl hvedemel

Fyld:

  • 2-3 æbler (afhængig af størrelsen)
  • 3 spsk sukker
  • 30 g blødt smør

Ovenpå:

  • 1 æg (til pensling)
  • perlesukker

Sådan gør du

Start med at lave dejen:

  1. Opløs gæren i det håndvarme vand, og rør æg, salt og sukker i.

  2. Tilsæt ca. halvdelen af melet, og ælt herefter det bløde smør i.

  3. Ælt resten af melet i lidt ad gangen til dejen er blød og smidig, og slipper skålen.

  4. Lad dejen hæve ca. 45 minutter ved stuetemperatur.

Fyld:

  1. Tip: lav først fyldet lige inden det skal i kagerne, da æblerne ellers lynhurtigt bliver brune. Du kan evt. dryppe med citronsaft.

  2. Skræl og riv æblerne groft, og bland med sukker og blødt smør (det gøres lettest med fingrene).

Samling af kagerne:

  1. Udrul dejen til ca. 0,5 cm. tykkelse, og skær den i firkanter der hver skal måle 10 x 10 cm.

  2. Pensl 2 sider (et hjørne) af firkanten med sammenpisket æg, og læg en god håndfuld æblefyld på midten. Fold den anden del over, så kagen bliver trekantet. Luk siderne godt og tryk ned med en gaffel.

  3. Lad kagerne efterhæve på pladen ca. 10-15 minutter mens ovnen varmer op, og pensl med æg og drys med perlesukker inden bagning.

  4. Bages ca. 12 minutter ved 200 grader (ingen varmluft).

  5. Serveres afkølede eller lune, og smager skønt med f.eks. lidt iskold flødeskum eller græsk yoghurt til.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering