Home Brødopskrifter Fougasse – lækkert fransk madbrød

Fougasse – lækkert fransk madbrød

Fougasse

Fougasse er lækre franske madbrød, der traditionelt formes så de ligner et brød eller et hvedestrå. De kendes bedst fra Provence, men man ser dem også i andre dele af Frankrig. Jeg er ikke så god til fransk, så jeg var lidt nysgerrig på at se hvad ordet fougasse egentlig betød, så jeg fodrede Google translate med det. Og gæt lige hvad oversættelsen til dansk blev? Focaccia! Mere dansk bliver det vel næppe 🙂

Fougasse

Fougasse findes i mange varianter. Nogle er tilsat oliven, tørrede tomater, eller diverse krydderier. Jeg har også set dem hvor de er tilsat fennikelfrø og appelsinskal. Versionen der er opskrift på her er en rimeligt neutral version, der kan bruges som et skønt tilbehør til varme retter som f.eks. suppe.

♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Fougasse

Lækkert fransk madbrød

Køkken Fransk
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 5 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 1,5 tsk salt
  • 3 dl vand (håndvarmt)
  • 0,5 dl olivenolie
  • 450-500 g hvedemel
  • groft salt + rosmarin til drys

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det håndvarme vand.

  2. Tilsæt salt og olivenolie, og ælt herefter melet i lidt efter lidt. Ælt dejen til den er smidig. Ælt i minimum 5 minutter.

  3. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i en times tid til dobbelt størrelse.

  4. Slå dejen let ned, og del den i 5 lige store dele.

  5. Læg bagepapir på 2 bageplader, og smør papiret let med olivenolie.

  6. Form hvert brød ved at trække det ud i facon til det ligner en oval / trekant (det skal ende med at ligne et blad). Med en skarp kniv eller en dejskraber skærer du nu et langt snit i midten, og "hiver" dejen fra hinanden så der dannes et hul. Gør det samme med 3 mindre snit i siderne. Det er vigtigt at der i bund + top af hvert snit er ca. 2-3 cm. dej til at få brødet til at hænge sammen. I kanten klippes et par "hak" med en saks.

    Fougasse - dej
  7. Lad brødene efterhæve - men kun mens du lige får varmet ovnen op (5-10 minutter). Ovnen skal stå på 220 grader (ingen varmluft).

  8. Pensl brødene med lidt olivenolie og drys med groft salt (eller flagesalt) og lidt rosmarin.

  9. Bages ca. 15-17 minutter. Spray gerne lidt vand ind i ovnen under bagningen.

  10. Når brødene er helt kolde lægges de i en lufttæt beholder til de skal spises, så de ikke bliver tørre.

  11. Tip: Brødene er bedst samme dag som de er bagt.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering