Home MormormadBagværk Mazarinkage
Mazarinkage

Mazarinkage har altid hørt til én af mine favorit kager. Den der lækre lidt kompakte konsistens, kombineret med den lette marcipansmag og en chokoladetop…… Jamen altså…. Der er ikke meget der topper mazarinen. Den hører nok sådan lidt til i mormorskuffen, men jeg hiver den gerne op med jævne mellemrum.

Tip:
Spis kagen som den er – ELLER bag en halv portion af kagen og brug den som bund til en skøn jordbærtærte. Som jordbærtærte kan du bruge den samme chokolade ganache på toppen, og så ellers bare tilføje en vaniljecreme og friske jordbær.

Mazarinkage

LÆS OGSÅ: Opskrift på klassisk jordbærtærte

 

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Mazarinkage

Antal 1 stk (diameter 20-21 cm)
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Dejen:

  • 100 g hvedemel
  • 100 g kartoffelmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g revet marcipan
  • 200 g flormelis
  • 200 g smeltet smør
  • 4 æg

Chokolade ganache:

  • 100 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienser til dejen med en håndmixer, og fyld dejen i en foret rund springform med en diameter på ca. 20-21 cm.

  2. Bages ved 180 grader (ingen varmluft) i ca. 35 minutter til den er lysebrun og gennembagt (stik i den for lige at teste).

  3. Mens kagen bager laver du ganachen der skal på toppen:

    Fyld chokolade (i mindre stykker) og fløde i en lille gryde, og varm langsomt op så chokoladen smelter og blandingen bliver lidt tyktflydende. Tag ganachen af varmen, og lad den nu køle af. Jo koldere den bliver, desto tykkere vil den blive. Du kan godt sætte den lidt i køleskab men hold øje med den så den ikke størkner for meget. Den skal bare ikke løbe alt for meget.

  4. Når kagen er afkølet smøres ganachen på toppen. Drys evt toppen med frysetørrede hindbær, krymmel, guldstøv eller andet.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment