Home Hovedretter Koteletter i karryfad

Koteletter i karryfad

Koteletter i karryfad

*Annonce* Sådan som jeg husker det, så havde min mor ikke specielt mange “gæste-retter” på det faste repertoire. Derimod var der nogle faste gengangere som vi kendte og elskede, og som hun vidste virkede hver gang. Jeg tror det hang sammen med, at mængden af madinspiration som man fik dengang i 70’erne var langt mere begrænset end i dag, hvor vi bombarderes med opskrifter og gode idéer online i en lind strøm. Dengang blev der måske indkøbt et ugentligt ugeblad hvori der var et par opskrifter, og så blev der måske sendt et enkelt madprogram (nogen husker måske Conrad og Aksel?), hvor opskrifterne i al hast blev skrevet ned mens udsendelsen kørte. Men det var altså så som så med inspirationen.

Koteletter i karryfad

En af de faste travere hos os var en speciel kotelet ret i fad, hvor der ovenpå koteletterne lå en skive ananas og et halvt æble, og saucen blev lavet med karry og flødeskum der blev vendt i. Det blev serveret med ris og smagte pragtfuldt.

Knorr Naturally Tasty Curry Sauce

Jeg har opdateret mors gamle ret lidt, så den bliver både lidt mere kalorielet, men også lidt mere asiatisk i smagen. Og så er denne version også lidt nemmere, da jeg har fået en hjælpende hånd af Knorr 🙂 Jeg har brugt deres dejlige nye “Knorr Naturally Tasty” sauce i varianten Curry Sauce, som er en skøn sauce tilsat æble, ingefær og sort peber, og med ingredienser der er 100% naturlige. Normalt laves den hvor man bare tilsætter vand (hvor nemt!). Jeg valgte til denne ret at bruge halvt vand og halvt stegefond fra fadet (som er en blanding af kokosmælk, bouillon og smag fra kødet). Resultatet blev super lækkert! “Knorr Naturally Tasty” produkterne, incl. Knorr Curry Sauce, er alle produceret bæredygtigt og af 100% naturlige tørrede ingredienser, og man kan altså smage at det er et kvalitetsprodukt man får. Jeg synes virkelig de har ramt plet med serien, der i øvrigt også omfatter meget lækre Hollandaise og Bearnaise varianter.

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Indlægget er lavet i samarbejde med Unilever/Knorr
Læs mere her hvis du vil vide mere om de nye lækre Naturally Tasty Knorr saucer med 100% naturlige ingredienser

Koteletter i æble/ananas karryfad

Bragt i samarbejde med Knorr "Naturally Tasty"

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 6 fadkoteletter
 • 1 dåse ananas i skiver
 • 3 æbler
 • 2 spsk sukker
 • 2 spsk vand
 • 2 dl kokosmælk
 • 2 dl bouillon
 • 2 breve Knorr "Naturally Tasty" Curry Sauce
 • 2,5 dl vand
 • salt, peber

Tilbehør:

 • ris

Sådan gør du

 1. Brun koteletterne på begge sider.

 2. Bland i et ovnfast fad kokosmælk og bouillon. Heri lægges koteletterne.

 3. Ovenpå hver kotelet lægges først en ananasskive.

 4. Halvér æblerne, og skær kærnehuset ud så der dannes et hul gennem det halve æble. Prik skallen med en gaffel. Rør en sukkerlage af sukker og vand (lad sukkeret blive helt opløst) og pensl æblet med sukkerlagen. Læg et halvt æble ovenpå hver ananasskive.

 5. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader (ingen varmluft) og lad det stege i 40 minutter.

 6. Efter 30 minutter hældes væden fra fadet fra.

 7. Hæld 2,5 dl væde fra fadet i en gryde sammen med 2,5 dl vand. Pisk heri indholdet fra det 2 poser Knorr "Naturally Tasty" Curry sauce, og varm op. Lad saucen simre i 5 minutter, og så er den klar.

 8. Tag fadet ud af ovnen, og hæld saucen ned mellem koteletterne lige inden servering. Tip: Det letteste er at tage et nyt rent fad, hælde saucen i, og placere koteletterne heri.

 9. Pynt hvert æble med en kvist persille.

 10. Servér med ris.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering