Home BrødopskrifterBoller Gulerodsboller

Gulerodsboller

Gulerodsboller

Det er så skønt når man engang imellem har mulighed for at have hjemmebagte boller klar når ens unger kommer hjem fra skole – nu lyder jeg præcis ligesom en husmor i 1950’erne 🙂

Jeg er ret så heldig at have mit kontor derhjemme de fleste dage, så når andre typisk ville tage en rygepause eller andet, så bliver mine pauser af og til brugt til lige at smutte i køkkenet og lave en dej. I dag blev det til en gang sprøde gulerodsboller, som smager skønt også i madpakken, hvor de i morgen skal fyldes med skinke og salat.

Du vil måske også kunne lide:
Havregrynsboller
Rugbrødsboller

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Gulerodsboller

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 12 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 4 dl. vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk groft salt
  • 3 groftrevne gulerødder
  • Ca. 8 dl. hvedemel

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det håndvarme vand. Tilsæt olivenolie, salt og revne gulerødder.
  2. Ælt mel i til dejen er blevet smidig og let at ælte. Ælt i 5-6 minutter, så den bliver godt elastisk.
  3. Sæt til hævning - gerne et par timer.
  4. Når dejen er hævet vil den være ret fugtig pga. gulerødderne. Lad være med at ælte mere mel i - tag kun lidt på bordet så dejen slipper. Skær dejen i passende stykker - du behøver ikke at forme dem til flotte runder boller.
  5. Efterhæver på pladen 15-20 minutter.
  6. Bages midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter til de har fået lidt farve.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering