Home KageopskrifterCookies og småkager Citron Crinkle Cookies
Citron crinkle cookies

Crinkle Cookies er én af de nyere amerikanske cookie klassikere, som jeg først selv er stødt på de sidste par år. Det er dybest set cookies der under bagning får et helt specielt “krakeleret” look. Det ses mest tydeligt på mørke cookies hvor der er kakao og/eller chokolade tilsat, men man kan sagtens også få smagen frem på de lysere kager. Versionen I får opskriften på her er én af mine favoritter, nemlig citron crinkle cookies. Jeg elsker smagen af citron, og ved at tilsætte en lille smule gul farve til dejen, træder det krakelerede mønster også fint frem på disse.

Jeg tror det går hen og bliver en ny juleklassiker hjemme hos os ♡

 

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Citron Crinkle Cookies

- skønne krakelerede cookies med citronsmag

Køkken Amerikansk
Antal 18 stk

Ingredienser

  • 3,75 dl hvedemel
  • 0,25 tsk fint salt
  • 0,25 tsk bagepulver
  • 0,25 tsk natron
  • 100 g blødt smør
  • 2,5 dl sukker
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 æg
  • 1 usprøjtet citron (fintrevet skal af hele citronen + 1 spsk saft)
  • lidt gul frugtfarve (pastafarve)

Til rulning:

  • 1,5 dl flormelis

Sådan gør du

  1. Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æg.

  2. Tilsæt hvedemel, salt, bagepulver, natron, vanilje, citronskal og citronsaft.

  3. Tilsæt gul frugtfarve.

  4. Sæt dejen (som er rimeligt klistret) i køleskab i mindst en time og gerne til næste dag.

  5. Tril kugler af den kolde dej. Hver kugle skal have en diameter på ca. 4 cm.

  6. Tril hver kugle grundigt i flormelis, og læg kuglerne på en bageplade. De skal IKKE trykkes flade. Læg dem med rigtig god afstand mellem hver kugle, da de flyder ud under bagningen.

  7. Bages ved 180 grader (ingen varmluft) i ca. 13 minutter, til de har fået farve i kanten.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment