Ingen jul uden pebernødder! Hjemme hos os er det altid den allerførste julekage der bliver bagt, og den er startskuddet på julehyggen.
Opskriften jeg altid bruger er fra min mor. Hun sendte den til mig på mail tilbage i 2003, hvor min datter stadig var lille. Det var før man automatisk bare googlede, når man havde brug for en opskrift som ikke lige var til at finde i de kogebøger man havde stående. Vi mailede ofte sammen, da vi boede i hver sin ende af landet – hun i Jylland, jeg på Sjælland.
Jeg har brugt opskriften hver jul lige siden, og nu hvor min mor ikke længere er her, betyder opskriften endnu mere for mig. Julen handler om hygge, og om at huske, glædes og mindes. Det gør vi i dag med en pebernød.
Find masser af andre skønne juleopskrifter lige her
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Nissens pebernødder
Ingredienser
- 600 g mel
- 360 g margarine / smør
- 360 g sukker
- 2 æg
- 1 tsk tørret ingefær
- 1 tsk stødte nelliker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk hjortetaksalt
- 0,5 - 1 tsk hvid peber
- 1 tsk natron
Sådan gør du
-
Pisk den bløde margarine med sukker.
-
Tilsæt æg.
-
Bland alle krydderier i melet, og rør det hele i dejen.
-
Når dejen er fast, deles den i 4 lige store dele.
-
Hver del rulles til en lang pølse, cirka på tykkelse med en tommelfinger.
-
Skær pebernødderne ud i den størrelse du ønsker, tril dem til kugler, og sæt dem på en bageplade (ikke alt for tæt - de flyder lidt ud).
-
Bages ved 180 grader i 15-17 minutter (bagetiden vil afhænge af hvor store du har lavet dem). Tag dem ud når de har fået farve i kanten men stadig ser lyse ud på toppen.
-
Der bliver cirka 4 plader ud af denne portion (= en stor kagedåse fuld).