Home Desserter Risalamande a’la Hverdagsro

Risalamande a’la Hverdagsro

Risalamande

Ingen jul uden risalamande. Det er faktisk ret utroligt at man ved sine fulde fem kan finde på at serverer så tung en dessert ovenpå julemaden. Når man allerede er stopmæt, jamen så klemmer man da lige en portion ris ned bagefter! Eller hvad? Men ok, bortset fra det så elsker jeg altså risalamande, og jeg kunne også sagtens spise det på alle andre tider af året end lige til jul.

For mange år siden da jeg ved siden af studierne arbejde på en restaurant, havde vi altid risalamanden på desserttavlen i hele december. Det var så hyggeligt når det kom på, og der var altid en populær sællert.

Hjemme hos os serverer vi altid risalamande juleaften med granatæble sauce – du finder opskriften lige her.

risalamande

For at lave risalamande skal man lige have lavet en gang risengrød først – gerne dagen før. Opskriften på risengrød finder du lige her.

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Risalamande a'la Hverdagsro

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 5 dl. risengrød færdig
  • 10 mandler
  • 2 spsk flormelis
  • 1 vaniljestang
  • 2,5 dl. piskefløde

Sådan gør du

  1. Kog risengrøden dagen før. Den skal være køleskabskold når du starter med at lave din risalamande.
  2. Smut mandlerne ved først at lægge dem i kogende vand et par minutter. Så ryger skallen nemmest af.
  3. Hak mandlerne fint.
  4. Rør den kolde risengrød op med de hakkede mandler, korn af vaniljestangen samt flormelis.
  5. Pisk fløden til en let og lækker skum. Der skal kunne dannes toppe i flødeskummet, men det må endelig ikke piskes for hårdt.
  6. Vend forsigtigt fløden i risengrøden lidt af gangen. Det er ikke sikkert al fløden skal i - stop når du synes den har en let og lækker konsistens.
  7. Serveres med frugtsauce (f.eks. granatæble sauce, kirsebær sauce el.lign.)

 

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment