Home Drinks Æblegløgg

Æblegløgg

Æblegløgg

Rigtig glædelig jul til alle jer der følger med her på Hverdagsro.dk. Det er juleaften, og mens julemaden passer sig selv i ovnen og får hele huset til at dufte af jul, vil vi hos os sætte os ned lige så stille og nyde en kop dampende varm æblegløgg.

Der findes mange forskellige former for hvid gløgg. Den her smager rigtig skønt, og kunne godt gå hen og blive en af mine egne favoritter. Den er lavet på basis af almindelig æblejuice, tilsat blandt andet gin og salvie, som giver en rigtig lækker smag. Et lille skvis citronsaft fuldender gløggen!

Jeg synes at æblegløgg er et rigtig lækkert alternativ til almindelig gløgg. Jeg er ikke selv så vild med alt det fyld der som regel er i den traditionelle gløgg, så de mere “rene” gløgg typer er mere mig. Gløggen har en flot gylden farve, og er ikke så julet som traditionel gløgg. Den passer derfor også fint til kolde vinterdage senere på sæsonen.

Opskrifter på andre varme juledrikke:
Mulled Wine

Rigtig glædelig jul til dig!

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

 

Æblegløgg

Køkken Dansk
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 5 dl. æblejuice
 • 3 dl. vand
 • 8 nelliker
 • 4 kanelstænger
 • 10 salvieblade
 • Citronskal
 • 4 tsk citronsaft
 • 8 cl. gin

Sådan gør du

 1. Varm æblejuice, vand, nelliker og 6 salvieblade op.
 2. Lige inden det koger tager du det af varmen, og fisker nelliker og salvie op.
 3. Find 4 glas.
 4. Hæld 2 cl. gin i hvert glas plus en tsk citronsaft.
 5. Hæld den varme æblegløgg over.
 6. Pynt hvert glas med en strimmel citronskal, et salvieblad og en kanelstang.
 7. Velbekomme !

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering