Home Kageopskrifter Fantakage – skøn kage med Fanta

Fantakage – skøn kage med Fanta

Fantakage

Da jeg var barn og kom til børnefødselsdage ville de fleste af mine kammerater have cola. Jeg var altid hende der foretrak Fanta. I dag kan jeg godt lide begge dele, men skulle jeg vælge ville det nok stadig blive Fanta der vandt i min verden 🙂

Fantakage

I en Fantakage tilsættes Fantaen i stedet for f.eks. mælk, som i en normal rørekage. Fantaen tilføjer ekstra sødme til smagen og gør kagen dejlig svampet og let. Desværre trænger selve Fantasmagen ikke rigtig igennem i den bagte kage, men den skager alligel dejligt 🙂 Jeg plejer desuden at tilsætte en lille smule orange farve, så kagen også visuelt får “The Fanta Feel”, men det er selvfølgelig smag og behag. Det er en lidt sød sag, og en typisk kage fra den amerikanske hylde. Denne version er desuden med en lækker cream cheese topping, som også er ret typisk amerikansk. Jeg er fan!

Det skal for god ordens skyld lige nævnes at indlægget IKKE er sponsoreret.

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Fantakage

Køkken Amerikansk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 25 minutter
Antal 8 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 400 g smør
  • 5 dl sukker
  • 5 æg
  • 7 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 0,25 tsk salt
  • 1 usprøjtet appelsin (revet skal)
  • 1 tsk orange pastafarve
  • 2,5 dl Fanta

Topping:

  • 150 g cream cheese (f.eks. Philadelphia neutral)
  • 2 spsk blødt smør
  • 0,5 dl flormelis
  • 1 spsk appelsinsaft
  • 1 spsk citronsaft

Sådan gør du

  1. Pisk det bløde smør hvidt med smørret.

  2. Tilsæt æggene ét ad gangen.

  3. Mix alle de tørre ingredienser samt den revne appelsinskal, og rør dem i dejen.

  4. Rør Fanta i, og til sidst pastafarven.

  5. Fyld den færdige dej i en rund springform (diameter 25 cm) der er smurt og drysset med mel først.

  6. Bages ved 170 grader (ingen varmluft) i 1 time og 15 minutter. Test med en tandstik om kagen er gennembagt.

  7. Lad den bagte kage køle helt af inden du laver toppingen.

Topping:

  1. Pisk alle ingredienserne til toppingen sammen med en håndmixer. Alle klumperne fra cream cheese'en skal piskes ud.

  2. Fordel toppingen over den afkølede kage, og drys evt toppen med revet appelsinskal.

Du vil måske også kunne lide

2 comments

Avatar
Helle 1. september 2018 at 20:34

Hvor str skal springformen have

Reply
Avatar
Tina 2. september 2018 at 13:40

Hej Helle. Den skal have en diameter på 25 cm. Kh Tina

Reply

Leave a Comment