Home Kageopskrifter Regnbue lagkage

Regnbue lagkage

Regnbue lagkage

På Hverdagsro støttede vi da i går selvfølgelig op omkring Copenhagen Pride arrangementet, med en lækker og farvestrålende Regnbue Lagkage.

Det tager lidt tid at bage den, men det meste kan med fordel laves dagen før den skal spises, så i virkeligheden er det ret nemt. Der er til rigtig mange mennesker i kagen, da man pga de mange lag kun skal beregne en relativt tynd skiver per person. Den har en dejlig smag af lime.

Kagen er helt perfekt til f.eks. en børnefødselsdag eller en temafest, og så er den virkelig sjov at lave!

Links til masser af andre lækre kager

Regnbue lagkagen

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Regnbue lagkage

Forb. tid 1 time
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Samlet tid 2 timer 10 minutter
Antal 12 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • Dej til de 6 bunde:
  • 6 æg
  • 5 dl. sukker evt. rørsukker
  • 100 g. margarine
  • 4 dl. skummetmælk
  • 4 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 11 dl. mel
  • Pastafarve i 6 forskellige farver den samme type farve du også bruger til indfarvning af f.eks. fondant
  • Kagecreme:
  • 0,5 l. piskefløde
  • 275 g hvid chokolade
  • Skallen af 2 stk lime
  • 3 blade husblas
  • Flødecreme til udenpå kagen:
  • 1/2 l. piskefløde
  • 1 spsk flormelis
  • 1 tsk vaniljepulver
  • Pynt:
  • Friske brombær

Sådan gør du

  1. DAG 1:
  2. Start med dagen før at bage de 6 lagkagebunde.
  3. Rør æg og sukker lyst og luftigt.
  4. Smelt margarinen og lad den afkøle en smule.
  5. Mix margarine, og mælk i dejen, og derefter mel, vaniljepulver og bagepulver.
  6. Nu deler du dejen i 6 forskellige skåle (der skal ca. være 2,5 dl. i hver). I hver portion mixer du ca. 1 tsk. farvepasta til indfarvning af dejen.
  7. Til bagning skal du bruge en springform med en diameter på ca. 20 cm.
  8. Formen fores med bagepapir, som skal trykkes godt ud i kanten. Fyld så den første portion dej i. Bages ved 200 grader i ca. 11 minutter.
  9. Når den første bund er bagt lægges den på en bagerist (incl. bagepapiret), og proceduren gentages med de næste farver.
  10. Når alle bunde er bagt og afkølede, lægges de ovenpå hinanden med bagepapir imellem, og i en frysepose. Så kan de sagtens holde sig friske til næste dag.
  11. Kagecreme:
  12. Kagecremen laves også dagen før.
  13. Start med at hakke den lyse chokolade i en skål.
  14. Husblas lægges i blød i en skål med koldt vand.
  15. Skallen på 2 limefrugter rives fint.
  16. Hæld fløden i en gryde, og varm op. Lige inden det koger tager du det af, og hælder halvdelen over den hakkede chokolade. Når chokoladen er ved at smelte hælder du resten over, og lader chokoladen smelte helt i den varme fløde.
  17. Vrid husblassen og fyld den i chokoladeblandingen under omrøring. Rør til sidst den revne limeskal i.
  18. Sæt skålen i køleskab - den skal ikke dækkes til.
  19. Når den er rimeligt kold dækker du den med husholdningsfilm, hvor du lader filmen komme helt ned og røre cremen så der ikke er luft imellem (der må ikke dannes kondens). Lad det hvile til næste dag.
  20. DAG 2:
  21. Rør let i den helt kolde creme. Lad være med at røre for ivrigt, da den så kan skille!
  22. Klip lagkagebundene let til i kanten med en saks, så de er pænt runde.
  23. Nu lægger du kagen sammen med kagecreme imellem hvert lag. Det gøres lettest ved først at lægge bund 1 på dit fad, og smørre creme på toppen. Dernæst smørrer du creme på toppen af lag 2, inden den lægges ovenpå lag 1. Og sådan fortsætter du bare. Den sidste bund skal ikke have kagecreme på!
  24. Creme til ydersiden af kagen:
  25. Pisk fløden til flødeskum - pisk det en lille anelse stivere end man normalt vil gøre.
  26. Sigt flormelis og vaniljepulver i, og vend det rund med en skraber.
  27. Pynt nu kagens top og sider med cremen. Det gøres lettest med en paletkniv.
  28. Pynt til sidst med brombær el.lign., og sæt kagen på køl indtil den skal spises.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment