Home Hovedretter Foliebøffer med bagte kartofler og nem tomatsauce

Foliebøffer med bagte kartofler og nem tomatsauce

Foliebøffer

Foliebøffer (eller bøf i staniol) var vist ret stort tilbage i slut 80’erne, og selv om retten måske er lidt retro, så holder den stadig! Vi skal have den i aften serveret med bagte kartofler, og en super nem tomatsauce. Det tager ikke mange minutter at forberede det hele, og så passer det sig selv i ovnen lige til det skal serveres. Så en virkelig nem og hurtig ret!

Inspiration til andre lette hverdagsretter med oksefars:
Moussaka
Lasagne
Hverdagsgryde

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Foliebøffer med bagte kartofler og nem tomatsauce

4 pers.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 400 g. oksefars
  • 200 g. champignons
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • Margarine eller olie til stegning
  • salt, peber

Tomatsauce:

  • 1 ds. hakkede flåede tomater
  • 250 ml. madlavningsfløde 4%
  • Sellerisalt, salt, peber
  • 4 bagekartofler

Sådan gør du

  1. Start med at skylle kartoflerne grundigt. Til side med dem.
  2. Hernæst former du 4 bøffer, samt at snitte grønsagerne. Champignons skæres i skiver, og peberfrugten i tern. Steg bøfferne kort på en pande, og krydres med salt og peber.
  3. Mål 4 relativt store stykker staniol af, og læg en bøf på hver (med den blanke side af staniolen ind imod maden).
  4. På den samme pande steger du nu løg + champignons, og når løgene er ved at være lidt bløde tilsætter du peberfrugt. Steg et minuts tid, og krydr med salt og peber.
  5. Hæld grønsagerne over bøfferne, og saml staniolen om hver bøfpakker foroven.
  6. Sæt bøfpakkerne i et ovnfast fad, og sæt dem i ovnen v. 200 grader i ca. 1 time.
  7. Samtidig på en bagerist under bøfferne sætter du dine bagekartofler. De skal også have en time i ovnen.

Tomatsauce:

  1. Mix alle ingredienserne til saucen i en gryde. Når der er 5-8 minutter tilbage til bøffer og kartofler er klar tænder du for saucen, og varmer den op til kogepunktet. Kog et minuts tid.

Tip: En grøn salat smager også godt til

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment