Home HovedretterFjerkræ og vildt Grillkylling – den helt klassiske

Grillkylling – den helt klassiske

Grillkylling

Er du den lykkelige ejer af en grill, så er grillkylling en af de nemmeste og lækreste retter du kan lave. For mig er det en ret der smager af sol og sommer, og lange aftener på terrassen, men det smager også sindsygt godt en vinterdag altså! Jeg er så heldig at jeg både har en grill, og en mand der gider grille året rundt (han er grillmesteren – jeg er bestemt ikke!), så vi griller vinter såvel som sommer hos os.

Grillkylling laves allerbedst på en grill med rotisseri, så kyllingen kan dreje rundt under grillningen, men den kan også sagtens tilberedes direkte på risten. Og sluttelig kan du også sagtens lave kyllingen i ovnen, og slutte af på grill program.

Lækkert tilbehør til grillkylling:
Waldorf inspireret kold kartoffelsalat
Fyldte bagte kartofler

 ♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Grillkylling


Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1 fersk kylling
  • olivenolie
  • krydderier (f.eks. Santa Maria Allround, paprika, hvidløgspulver, salt, peber)

Sådan gør du

  1. Varm grillen op. Vi har en gasgrill, og denne varmes op til 200 grader. Det tager ca. 15 minutter.

  2. Rens kyllingen. Skær vingerne af.

  3. Placér den på rotisseri stangen og spænd den fast. Bind lårene sammen i enderne med madsnor.

  4. Pensl kyllingen med olivenolie, og gnid den ind i krydderier. Tip: Brug enten en færdig krydderiblanding du kan lide, eller bland selv efter smag og behag!

  5. Sæt kyllingen på grillen i rotisseriet, og lad den snurre i ca. 50 minutter ved 200 grader. Har du ikke et rotisseri, placerer du den bare direkte på risten, og lader den stå de 50 minutter uden at dreje rundt.

  6. TIP: Laver du i stedet kyllingen indenfor i ovnen, placerer du den i et ovnfast fad ved 200 grader i ca. 50 minutter. Til slut afslutter du med et par minutter på grill program - hold godt øje med den der, da den hurtigt får farve!

  7. Serveres med en lækker salat og f.eks. fladbrød eller flutes.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering