Home TilbehørTærter Broccolitærte

Broccolitærte

Broccolitærte

Grønsagstærter er en ting vi aldrig bliver trætte af hjemme hos os. Vi har hver især vores specielle favoritter. Manden i huset elsker især porretærte (find opskriften på porretærte lige her), men denne broccolitærte kommer tæt på nok at være min egen  favorit. Broccoli har den mest fantastiske grønne farve, og jeg er lige så vild med smagen.

Broccolitærte egner sig fortrinligt både på en buffet og i picnic kurven, men vi får det såmænd også tit som aftensmad, evt. med en salat til. Det er skøn sommermad, der ikke ligger alt for tungt i maven!

Opskriften her på broccolitærte er med ricotta, som er et skønt alternativ til f.eks. græsk yoghurt i netop grønsagstærter.

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Broccolitærte

Dejlig grønsagstærte

Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Tærtedej:

  • 100 g koldt smør eller margarine
  • 175 g hvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 1-2 spsk koldt vand

Fyld:

  • 300 g broccoli
  • 3 æg 200
  • 200 g ricotta
  • 0,5 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet sort peber
  • 200 g revet ost

Pynt:

  • 1 pakke bacon i tern
  • evt. et "skvis" grøn tabasco sauce

Sådan gør du

Tærtebunden:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader (uden varmluft).

  2. Hak smørret i små tern, der nulres ind i melet så det kommer til at ligne rasp. Tilsæt salt og vand, og saml dejen med hænderne.

  3. Når dejen er sammenhængende ruller du den ud, og kommer den i et smurt tærtefad, der gerne må have lidt høje kanter.

  4. Prik bunden godt med en gaffel, og forbag den i 15 minutter.

Fyld:

  1. Skær broccolien i små buketter. Stilken skal ikke bruges i tærten (tip: gem den - den smager dejligt stegt i tynde skiver, eller brug den i din juicer!). Skyl buketterne og kog dem et minuts tid. Lad dem derefter dryppe af i en si.

  2. Pisk æg, ricotta, mælk, salt og peber godt sammen.

  3. Fordel de kogte broccoli buketter på den forbagte tærtebund, og hæld æggeblandingen over. Dæk toppen med revet ost.

  4. Bag tærten videre ved samme temperatur i yderligere 30 minutter. Læg staniol over når den har fået farve nok.

  5. Steg bacon sprød, og fordel den på toppen af tærten inden servering. Sæt gerne grøn tabasco sauce på bordet til dem der kan lidt et lidt stærkt indspark!

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment