Home TilbehørDip, pesto, dressing o.lign. Relish

Jeg har altid været vild med syltede grønsager, og er vokset op med at der altid blev serveret f.eks. syltede rødbeder, asier eller agurkesalat, når vi fik serveret de klassiske danske retter derhjemme. Det kunne for eksempel være frikadeller, karbonader eller hakkebøffer. Der var næsten også altid noget “surt” ovenpå leverpostejmadderne i madkassen.

Relish - in the making

Da jeg flyttede hjemmefra blev jeg lidt mere eventyrlysten mht. hvilke grønsager der skulle syltes, og denne opskrift på relish har fulgt mig lige siden, og er lavet det med jævne mellemrum lige siden 80’erne. Det gør det nærmest til en klassiker i vores hjem 🙂  Relish’en her består af blomkål, gulerødder, peberfrugter og løg, så grønsager der nemt kan købes året rundt, og som ligger i den helt billige ende af prisskalaen. Det er desuden grønsager der giver relish’en et flot farvespil, der både ser godt ud når det står i glasset og når det ligger på tallerknen.

Brug en helt almindelig hvid lagereddike når du sylter din relish – så bliver det pænest. Nåh ja, og med hensyn til dild, så er det bedst hvis du har nogle dildkroner. Jeg havde ingen denne gang, så jeg brugte bare den grønne del af dilden 🙂

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Relish

- lækkert tilbehør til f.eks. frikadeller eller på en leverpostejsmad

Antal 2 glas
Forfatter Hverdagsro

Ingredienser

 • 1 blomkål (i små bukette)
 • 4 løg (i tynde både)
 • 2 peberfrugter (i strimler)
 • 4-5 gulerødder (i skiver á ca. 0,5 cm)
 • 10-15 hvide peberkorn
 • dildskærme

Lage:

 • 7,5 dl hvid lagereddike
 • 4-500 g sukker
 • 1 tsk Atamon

Sådan gør du

 1. Snit grønsagerne som anført ovenfor, og kog dem let.

 2. I en anden gryde koges eddike og sukker op, til sukkeret er helt opløst.

 3. Si grønsagerne, og hæld dem tilbage i gryden. Hæld den varme lage over, og giv blandingen et opkog. Tag det af varmen når det koger.

 4. Skold dine glas, og ryst dem med Atamon.

 5. Fordel grønsagerne i glassene, sammen med peberkorn og dildskærme. Hæld lagen over, og luk glassene.

 6. Relish opbevares på køl. Spis det som et alternativ til f.eks. rødbeder (til varme retter, eller ovenpå en leverpostejsmad). Lad det trække en uges tid før du spiser af det.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering