Home TilbehørDip, pesto, dressing o.lign. Ramsløgsolie
Ramsløgsolie

Lige nu er det højsæson for ramsløg, og jeg var så heldig forleden at få den største buket fra min søde nabo. Hvor heldig kan man lige være! De har den skønneste farve, og en herlig mild smag af hvidløg. Helt klart en favorit her i huset! Nogle af de dejlige blade blev til en gang ramsløgolie, som er super nemt at lave, og som du kan bruge i f.eks. dressinger eller i en dejlig ramsløgs aioli. Du kan selvfølgelig også stege i det, eller for eksempel pensle en ovnbagt kylling.

OBS: Når man (som jeg) vælger kun at si olien gennem en finmasket si vil olien ikke blive helt klar, men bevare små mørkegrønne ramsløgsfragmenter. Vil man have en helt klar olie skal den sies gennem enten et klæde eller et kaffefilter.

LÆS OGSÅ:
Opskrift på ramsløgspesto
Opskrift på ramsløgssalt

♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Ramsløgsolie

Samlet tid 10 minutter
Antal 2 dl
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 30 blade ramsløg
  • 3 dl rapsolie (eller anden neutral madolie)

Sådan gør du

  1. Skyl ramsløgsbladene grundigt og skær stilkene fra. Ryst vandet af og tør dem gryndigt (læg dem f.eks. på et viskestykke et stykke tid).

  2. Snit bladene groft med en kniv, og blend nu blade og olie sammen i en blender eller med stavblender.

  3. Lad olien stå og trække natten over.

  4. Næste dag sies olien gennem en finmasket si og hældes på glas / flaske. Tip: Ønsker man en helt klar olie skal den herefter sies gennem et klæde eller et kaffefilter.

    Opbevares mørkt og køligt.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering