Home BrødopskrifterBoller Pølsehorn – bløde og lækre

Pølsehorn – bløde og lækre

Pølsehorn

Pølsehorn er et hit hos alle børn, og selv om børnene her i huset efterhånden er ved at være halvstore, så elsker de dem altså stadig! Det gør de voksne også! De er lækre som en eftermiddagssnack, og fantastiske som lidt ekstra godt i madpakken.

Hjemme hos os kan vi godt lide dem med lidt ketchup eller dijon sennep fyldt i, men man kunne også sagtens bruge f.eks. barbecue sauce, karryketchup eller en lækker krydderiblanding.

Opskriften her er tilsat græsk yoghurt og grahamsmel, så der er lidt mere gods i dem end hvis det havde været med kun hvedemel. Alligevel er de super lækre og bløde, så der er ikke noget at sige til at en portion aldrig holder særlig længe. Jeg kan faktisk ikke huske at det nogensinde er lykkedes for mig at få frosset nogen ned – de plejer at forsvinde som dug for solen inden de når så langt!

Det kunne godt være verdens bedste – hvem ved? – i hvert fald er det dem vi altid bager hos os, og de kan varmt anbefales.

Du vil måske også kunne lide:
SFO boller
Rugbrødsboller

♡ 1000 tak fordi du læste med i dag ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Pølsehorn - bløde og lækre

Børnenes favorit med lidt groft mel tilsat

Samlet tid 2 timer
Antal 16 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1 dl håndvarmt vand
  • 1 dl græsk yoghurt el.lign.
  • 35 g gær
  • 1 tsk salt
  • 50 g blødt margarine eller smør
  • 2 dl grahamsmel
  • ca. 4 dl hvedemel
  • 1 æg (til pensling)
  • 1 dl sesamfrø / jomfru i det grønne / birkes el.lign. (til drys)
  • 6 pølser
  • ketchup eller sennep

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det håndvarme vand, og rør yoghurt og salt i.

  2. Rør den bløde margarine i sammen med grahamsmel.

  3. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt til dejen er smidig og lækker.
  4. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i cirka 1 time.
  5. Skær endestykkerne af pølserne, og del hver pølse i 3.

  6. Del dejen i 2 lige store dele. Hver del udrulles til en stor cirkel. der deles i 8 trekantede udsnit.

  7. Læg et pølsestykke på den lange ende og pensl med lidt ketchup eller sennep. Enden af pølsen må gerne stikke lidt ud. Rul dejen rundt om pølsen, så du ender med at have spidsen af dej-trekanten yderst.

  8. Pensl hvert pølsehorn med æg, og drys med sesamfrø eller lignende.

  9. Lad dem efterhæve på bagplade dækket med et viskestykke i cirka 30 minutter.

  10. Bagetid hvis de skal spises med det samme:
    ca. 16-18 minutter ved 200 grader til de har fået farve.

  11. Bagetid hvis de skal fryses ned og genopvarmes:
    ca. 14 minutter ved 200 grader (de skal være meget lyse).

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment