Home Hovedretter Tortillasuppe

Tortillasuppe

Tortillasuppe

Tortillasuppe er en lidt stærk mexikansk suppe, der smager helt forrygende. Den  indeholder – som navnet røber – tortilla pandekager, der er skåret i strimler. De giver suppen en lidt tykkere konsistens, og en virkelig lækker smag. Jeg bruger de grove tortillas til suppen.

sombrero

Der findes en del varianter af tortillasuppe, hvor de fleste indeholder en del koriander. Vi er ikke så vilde med koriander her i familien, så min version er uden 🙂 Jeg synes det er en skøn nyhed at tilføje til det mexikanske mix af retter vi normalt serverer herhjemme. Vi kommer i hvert fald til at lave den igen hjemme hos os!

Andre mexikanske retter du måske vil synes om:
Guacamole
Chili con carne

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Tortillasuppe

Køkken Mexikansk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 6 spsk rapsolie eller anden neutral madolie
  • 8 stk grove tortilla pandekager købes færdige i supermarkedet
  • 1 løg hakket
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk paprika
  • 0,5 tsk stødt kommen
  • 1 tsk chili
  • 0,25 tsk cayennepeber
  • 0,5 l grønsagsbouillon
  • 3 dåser hakkede flåede tomater
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk salt
  • 1 dl. hakket persille
  • 400 g kyllingekød f.eks. bryst eller småkød
  • 1 avocado
  • 100 g revet cheddar
  • 1-2 lime frugter

Sådan gør du

  1. Start med at skære dine pandekager i strimler á ca 1 cm x 10 cm (hvis du halverer pandekagerne og skærer dem i strimler er det nemmest).
  2. Start med at steg strimlerne i olie i et minuts tid. Du skal gøre det med cirka en håndfuld strimler ad gangen. De skal ikke have så meget at de bliver brune - bare lige så de bliver lidt sprøde. De stegte strimler lægger du til dræn på et stykke køkkenrulle mens du laver resten.
  3. Hak løget fint, og giv dine hvidløgsfed et dask med den flade side af en kniv så de knuses let.
  4. Steg løg + hvidløg sammen med krydderierne.
  5. Hæld de flåede tomater samt bouillon op til løgblandingen, og tilsæt persille og en trediedel af de stegte tortillastrimler. Lad retten småkoge uden låg i ca. 30 minutter.
  6. Imens det bobler skærer du kyllingekødet i små mundrette stykker, og steger det på en pande. Krydr med salt og peber.
  7. Når suppen har kogt den halve time blendes den med en stavblender. Tilbage på blusset tilsættes den stegte kylling og avocado nu i små tern, og suppen koges videre et minut eller to.
  8. Ved servering lægger du de resterende stegte tortillas op i suppen. Den revne cheddar og lime serveres i skåle ved siden af, så man selv kan putte det på.

 

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment