Home Kageopskrifter Brownies – uden chokolade

Brownies – uden chokolade

Brownies

Så blev det fredag igen! Udenfor står regnen ned i stænger, så det er om at få lavet lidt hygge indendøre. Vi skal til dessert i aften hygge med en helt klassisk brownie. Jeg har vildt mange opskrifter på brownies i alle afskygninger, og der findes bare så mange skønne. Men her kommer altså opskriften på en klassisk én af slagsen – dog er den bagt uden chokolade. Opskriften stammer fra dengang brownies var en ny opfindelse i Dannevang. Den blev bragt i et julenummer af et gammelt fagblad for elektrikere tilbage engang i 80’erne, og den gik dengang under navnet “Elkræs – amerikanske brownies”.

Du vil måske også synes om:
Brownies med cream cheese swirl

 

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

 

Brownies - uden chokolade

ca. 16 stk.
Køkken Amerikansk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 100 g. margarine
  • 2,5 dl. sukker
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 2 æg
  • 1 dl. mel
  • 1 knivspids bagepulver
  • 1,5 spsk. kakao
  • 100 g. mandler

Pynt (hvis man har lyst):

  • Flormelis
  • Bær f.eks. blåbær, hindbær eller ribs

Sådan gør du

  1. Hak mandlerne groft. De skal ikke smuttes først.
  2. Smelt margarine til det er gyldent men ikke brunt.
  3. Pisk sukker og vaniljepulver i margarinen, og tilsæt æg – et ad gangen. Bland mel, bagepulver og kakao, og rør det i sammen med mandlerne.
  4. Fór en (gerne firkantet) form med bagepapir, og spred dejen ud i formen. Min form er 20 x 20 cm.
  5. Bages ved 190 grader i 13-15 minutter.
  6. Mens de endnu er lidt lune skæres de ud i mindre firkanter. Jeg får 16 stk. ud af denne portion, men du kan selvfølgelig lave dem mindre – så bliver der flere.
  7. Drys evt. med lidt flormelis (gennem en si) og pynt med bær inden de serveres.

facebookKunne du lide opskriften? Så giv gerne Hverdagsro.dk et LIKE på Facebook – så ville jeg blive rigtig glad 🙂

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment